Po Koprčanih, ki so prvo srečanje odigrali že včeraj, so sobotno popoldne za uvodne pripravljalne preizkušnje izkoristili tudi Celjani, Goričani, Velenjčani in Zavrčani. Medtem ko so se knapi pomerili kar z velenjskimi mladinci, se je preostala trojica za uvod pomerila z nižjeligaši. Še najzahtevnejšega tekmeca so si izbrali Primorci, ki so po preobratu v drugem polčasu ugnali Zarico. Zavrč je bil boljši od celjskega Šampiona, Celje pa je premagalo avstrijski Kalsdorf.


Goričani so se morali za zmago proti kranjskemu drugoligašu pošteno potruditi, saj je Zarica dobila prvi polčas. Močno prenovljeno moštvo Zarice, ki je s pripravami pod vodstvom novega trenerja Braneta Pavlina pričelo v četrtek, je v nadaljevanju popustilo, Goričani pa so izkoristili tudi dejstvo, da so Gorenjci na Primorsko pripotovali brez rezervistov. Tako je gostiteljem v drugem polčasu uspelo priti do pričakovanega preobrata. Trenerja Mirana Srebrniča lahko še posebej veseli dejstvo, da sta se med strelce vpisala mlada upa, Leon Marinič in Tilen Nagode, zmagovalca pa je z zadetkom za 3:1 odločil Uroš Celcer.

Celjani so se odpravili na avstrijsko Štajersko, v bližino Gradca. V obračunu s tretjeligaškim Kalsdorfom so slavili zmago z rezultatom 2:5. Iztok Kapušin, ki je v Avstriji pogrešal Matica Kotnika, Žigo Kousa, Marka Krajcerja in Blaža Vrhovca, je priložnost za dokazovanje ponudil tudi nekaterim mlajšim nogometašem, ki v prvem polčasu niso uspeli izkoristiti priložnosti, domači pa so za nameček izkoristili najstrožjo kazen. V nadaljevanju je izkušenejša enajsterica stvari hitro postavila na svoje mesto. V tretji minuti nadaljevanja je izenačil Sunny, četrt ure zatem je zadel novinec Mario Brlečić, v 70. minuti pa je bil uspešen še Lovre Čirjak, nazadnje nogometaš Zadra, ki se v Celju mudi na preizkušnji. Z dvema zadetkoma je zmagovalca odločil Marko Pajač.

Na igrišču z umetno travnato površino v Kidričevem so nogometaši Zavrča proti celjskemu Šampionu dosegli minimalno zmago. Kot je pri Zavrču že običaj, je moštvo med zimskim premorom doživelo precej sprememb. Srečanje, ki je bilo odigrano v nekoliko neobičajnem formatu, trikrat po pol ure, ni postreglo z veliko priložnostmi, saj sta bila oba vratarja praktično brez dela. Zavrčani so bili tisti, ki so bili nekajkrat blizu vodstva in so že po desetih minutah stresli okvir vrat, pri ostalih priložnostih pa so bili premalo natančni. Tik pred koncem drugega dela so Haložani vendarle povedli in z golom Patrika Tuđana postavili končni rezultat 1:0. Šampion je imel po kopici menjav, predvsem na domači strani, nekaj več od igre v zadnji tretjini srečanja, vendar pa si Celjani večjih priložnosti niso priigrali.

Velenjčani so si za uvod priprav izbrali kar mlajše klubske kolege, ki po pričakovanjih niso bili kos izkušenejšim kolegom. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so z zadetki Leona Črnčiča, Mateja Eterovića in Klemna Bolha prvi polčas dobili z izidom 3:0, v nadaljevanju si je mladinska zasedba zabila še avtogol, končni rezultat z zadetkom za 5:0 pa je postavil Denis Grbić. Zmaga bi lahko bila še višja, saj sta Amer Krcić in Luka Prašnikar v zaključku tekme stresla še okvir vrat.

KALSDORF 2:5 CELJE
Sunny, Brlečić, Čirjak, Pajač (2x)
Celje: Mujčinović, Brecl, Jurišić, Bilali, Spremo, Rožej, Šporn, Pungaršek, De Sousa, Šauperl, Bašić. Igrali so še: Jurhar, Klemenčič, Travner, Hadžić, Vidmajer, Pišek, Brlečić, Miškić, Pajač, Čirjak, Sunny. Trener: Iztok Kapušin.

GORICA 3:1 (0:1) ZARICA KRANJ
Marinič, Nagode, Celcer
Gorica:
Štrukelj, Curk, Boben, Mevlja, M. Kavčič, Kotnik, Johnson, Humar, Kuraj, Marinič, Nunić. Igrali so še: Lipičar, T.Kavčič, Jogan, Celcer, Arčon, Kolenc, Grudina, Nagode, Osuji. Trener: Miran Srebrnič.

RUDAR VELENJE 5:0 (3:0) RUDAR VELENJE U19
Črnčič, Eterović (pen), Bolha, avtogol, Grbić
Rudar: Radan, Kurež, Knezović, Kašnik, Kocić, Pišek, Babić, M. Bolha, Črnčič, Tolimir, Eterović. Igrali so še: Čretnik, Ihbeisheh, Žitko, Džinić, Bratić, Gavranović (66′ Lešnik), Grbić, Trifković, S. Babić, Krcič, Prašnikar. Trener: Jernej Javornik.

ZAVRČ 1:0 (0:0, 1:0) ŠAMPION CELJE
Tuđan

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…