Nogometaši Celja so v petem krogu vendarle vknjižili prve tri točke v letošnji sezoni. Grofi so z minimalnih 1:0 ugnali Bravo, junak obračuna je postal Bi Nene Junior Gbamble.

Dvajsetletni krilni napadalec iz Slonokoščene obale je bil uspešen v zaključku prvega polčasa, ko je kronal terensko pobudo svojega moštva. Z dolgo podajo se je izkazal David Zec, celjski krilni napadalec pa se je znašel sam pred gostujočimi vrati in hladnokrvno zabil. Gbamble je sicer mrežo nasprotnika zatresel že po petnajstih minutah srečanja, ki pa zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

Podobna zgodba se je na terenu odvijala tudi v drugem delu, ko je premoč Celjanov bila še izrazitejša. Nevarne akcije pred vrati Matije Obranića so si, predvsem v zadnji četrtini dvoboja, sledile ena za drugo. V 75. minuti je Charles Ikwuemesi prodrl po desni strani in pred vrati odlično s podajo po tleh zaposlil Gregorja Bajdeta, ki se je namesto udarca s prve odločil za preigravanje, na koncu pa akcijo zaključil z nenevarnim strelom in priložnost je splavala po vodi. Nekaj trenutkov kasneje je nevarno akcijo zapravil tudi Ikwuemesi, v 80. minuti pa je prečka veselje preprečila Ivanu Božiću. Ljubljančani so edini pravo priložnost na srečanju imeli v sodnikovem dodatku, toda Matjaž Rozman se je izkazal z lepo obrambo ob strelu Matije Kavčiča.

Celje – Bravo 1:0 (1:0)
Gbamble (42′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…