Na uvodnem srečanju 2. kroga 1. SNL sta se na stadionu Rajka Štolfe pomerila Tabor Sežana in Celje. Sežanci so skušali ponoviti predstavo iz prvega kroga, ko jim je uspelo presenetiti aktualne državne prvake, ambiciozni Celjani pa so na Krasu iskali prve točke v letošnji sezoni.

Začetni postavi:


Tabor: Koprivec, Ovsenek, Nemanić, Briški, Krivičič, Grobry, Salkić, Tolić, Kouao, Ndzengue, Stančič.

Celje: Rozman, Brecl, Zec, Zaletel, Kadušić, Majevski, Svetlin, Šporn, Begić, Medved, Kuzmanović.


Tekma se je začela zelo živahno, že v prvih petih minutah smo na obeh straneh lahko videl nekaj manjših priložnosti. V 7. minuti je po podaji Denisa Kouaoa z neposredne bližine poskušal Fahd Ndzengue, ki je preslabo zadel žogo in streljal mimo vrat. V 10. minuti so imeli gostje izjemno priložnost. Amadej Brecelj je našel Žana Medveda, ki je tekel v kazenski prostor, ta pa je žogo podal do Tamarja Svetlina, ki je streljal proti vratom Jana Koprivca, a je bil strel blokiran. Celjani so v nadaljevanju postopoma prevzemali pobudo in skušali z organiziranimi napadi streti domačo obrambo. Po dvajsetih minutah je tempo srečanja nekoliko padel. V 27. minuti je Tom Alen Tolić v kazenskem prostoru z visoko žogo iskal Dina Stančića, ki pa je bil prekratek. Do žoge je prišel Erik Salkić, ki je podal v kazenski prostor, kjer je z glavo poskušal Ndzengue, vendar je meril previsoko. V 41. minuti je imel Tabor novo priložnost. Kouao je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil Ndzengue, ki je streljal, a je njegov poskus obranil vratar Celja Matjaž Rozman. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

V 49. minuti je rezervist Blaž Urh storil prekršek za enajstmetrovko, katero je Žan Medved izkoristil in popeljal Celjane do vodstva z 0:1. V 69. minuti so do nove priložnosti prišli Celjani. Žogo je globoko v kazenski prostor podal Advan Kadušič, kjer je bil najvišji  Ester Sokler. Njegov strel je za nekaj centimetrov zgrešil vrata domačih. V 86. minuti so do priložnosti po prekinitvi prišli domači. Do strela je prišel Klemen Nemanič, ki je z glavo poslal žogo preko vrat Rozmana.

NK Tabor Sežana : NK Celje 0 : 1

Naloži več sorodnih novic
  • Bravo prvič poražen

    Bravo je po 7 krogih še neporažen. Z tremi zmagami in štirimi remiji zaostajajo le za Kopr…
  • Šporar v Angliji debitiral, a ostal brez točk

    Šporar je v poletnem prestopnem roku prestopil iz portugalskega prvoligaša Sportinga v ang…
  • Iz Mure v Grčijo

    David Đurak  novi igralec grškega drugoligaša Doxe Dramas. 21 let…
Naloži več novic od B. C.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …