Nogometaši Celja so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0).


* Stadion Z’dežele, sodniki: Matković, Benc in Perger.
* Strelec: 1:0 Lotrič (64.).
* Celje: Jurhar, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Pišek, Lotrič, Cvek, Požeg Vancaš, D. Štraus (od 83. Benedičič), Vizinger.
* Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec (od 83. Leko), Muminović (od 77. Trdina), Petrovič, Horvat, Štor, Matjašič (od 65. Marinšek).
* Rumeni kartoni: Pišek, Požeg Vancaš; Horvat, Muminović, Koblar.
* Rdeči karton: /.

Celjani, ki so igrali brez kaznovanega Tadeja Vidmajerja, so prišli do 10. zmage v sezoni, zanjo so trdo garali, a se na koncu po zadetku Mitje Lotriča veselili vzpona na četrto mesto lestvice. Aluminij, ki je pred tem dvakrat premagal Celjane in enkrat igral neodločeno, je šesti.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, pa čeprav sta imeli ekipi predvsem v uvodnih 20 minutah kar nekaj lepih priložnosti. V osmi minuti je pri Celjanih poskusil Dario Vizinger, ko je streljal v kazenskem prostoru malce z desne, Luka Janžekovič je žogo odbil.

Še lepšo priložnost so imeli Kidričani v 11. minuti, ko je bil sam pred Metodom Jurharjem Jure Matjašič, celjski vratar pa je dobil ta dvoboj, tako kot tudi v 19. minuti, ko je v kazenskem prostoru sprožil še Luka Štor.

Po mirnem uvodu v drugi polčas je v 54. minuti od daleč streljal Lovro Cvek in zadel vratnico. V 55. minuti je poskusil še Vizinger s 13, 14 metrov, a preslabo, točno v Janžekoviča. Na drugi strani je bilo vroče v 63. minuti, ko je Jurhar obranil poskus Matjašiča iz bližine.

Takoj zatem pa so Celjani povedli, ko je Mitja Lotrič prejel žogo v kazenskem prostoru na levi strani in jo poslal pod prečko. Zanj je bil to sedmi gol v sezoni. Sledilo je novo mirnejše obdobje, ki ga je prekinil poskus Dejana Petroviča v 78. minuti, Dušan Stojinović je pravočasno podstavil glavo in žogo preusmeril v kot.

Nevarno je bilo tudi v 81. minuti, ko je znova streljal Lotrič, Luka Koblar pa je žogo pred golovo črto odbil v kot. Vroči trenutki so se nadaljevali pred celjskimi vrati, v 83. minuti je Tadej Trdina prišel do voleja v bližini gola, Jurhar pa je bil na mestu.

Celjani bodo v 29. krogu 28. aprila gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo dan prej gostili Triglav.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…