Letošnje evropsko poletje bodo izkusili tudi v Celju, Domžalah in Mariboru. Trojica slovenskih predstavnikov bo svojo srečo iskala v kvalifikacijah za uvrstitev v Uefino konferenčno ligo.


Domžalčani in Mariborčani bodo tekmovanje pričeli v prvem kvalifikacijskem krogu, svojega nasprotnika pa bodo dobili na žrebu, ki se bo odvil 20. junija. Oba kluba bosta v vlogi nosilcev in si bržčas lahko obetata ugoden razplet žreba, saj v tem delu tekmovanja velika večina nenosilcev ne kotira prav visoko. Med najtežjimi morebitnimi nasprotniki slovenskih prvoligašev spadajo predstavniki Bosne in Hercegovine, Finske in Irske.

V drugem kvalifikacijskem krogu, žreb bo opravljen 21. junija, se bodo tekmovanju pridružili Celjani, ki bodo takoj na začetku imeli težko delo. Grofi bodo namreč imeli status nenosilcev, kar pomeni, da lahko že na samem začetku dobijo zelo neugodnega nasprotnika. Mednje spadajo klubi kot so Club Brugge, Gent, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Bodø/Glimt, Rosenborg, Lech Poznan, Legia, Bešiktaš itd. V primeru uspeha v prvem krogu bi v drugem status nenosilca imeli tudi Domžalčani.

Ob morebitnem napredovanju na prvi stopnički bi se nogometašem Maribora v drugem kvalifikacijskem krogu pisalo nekoliko bolje. Vijoličasti bi tudi na drugi stopnički uživali status nosilcev, kar bi klubu ob ugodnem žrebu dajalo možnosti za nadaljevanje evropske sezone. Tudi tukaj bo sicer med nenosilci bilo nekaj kvalitetnih ekip, kot so Vojvodina, Luzern, Beitar Jerusalem, Hammarby, Pogon itd.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Konferenčna liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić potrdil pogovore z Mariborom o prihodnosti mladega Strajnarja

Že nekaj časa se namiguje, da bo to poletje v Ljudskem vrtu izjemno pestro. Mariborčani si…