Kljub temu, da naj bi VAR tehnologija v nogomet vnesla največji možni nivo poštenosti, so nekateri ljubitelji nogometa skeptični glede načina njene uvedbe v slovenskem nogometu. V letošnji sezoni je VAR uporabljen le na dveh tekmah kroga državnega prvenstva in mnogi navijači se ne strinjajo s takšno ureditvijo. Častni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in član sodniške komisije pri Evropski nogometni zvezi Vlado Šajn je za Sportklub spregovoril o problematiki.


“Tudi v Sežani je možno in bo tudi v kratkem, mislim, da konec oktobra oziroma v začetku novembra, potekala prva tekma z VAR-om. V Sežani bo morda, po mojih informacijah s strani »Hawk Eyeja«, ki zagotavlja VAR, lahko težava samo ta, da zaradi položaja kamer, ki so preblizu igrišča, morda ne bo mogoče povleči ‘ofsajd’ črt v primeru, ko bi bilo to potrebno preverjati. V takšnem primeru bi se morala črta povleči ročno in v nekih očitnih primerih bi se tudi z ročnimi črtami kljub vsemu lahko nadejali uspešne intervencije,” je dejal Šajn.

Šajn je spregovoril tudi o tem kdaj lahko pričakujemo VAR na vseh tekmah državnega prvenstva:

“Kar se tiče petih tekem, to je želja tako NZS kot klubov in seveda tudi želja sodniške organizacije. Želja je, da se takoj na začetku spomladanskega dela VAR uporablja na vseh tekmah. NZS nas je zaprosila, da povemo, ali je vse pripravljeno za vpeljavo petih tekem. Mi ocenjujemo, da kar se tiče sodnikov oz. VAR-ov, da smo pripravljeni in da so VAR-i zelo dobro izobraženi. Imamo dovolj veliko število VAR-ov in A VAR-ov za vpeljavo VAR tehnologije na vseh tekmah. Moramo se zavedati, da je preskok iz dveh na pet tekem kar zahteven. Zato je potrebno preden se gre v to preveriti, če smo vsi na to pripravljeni. In zatrjujem, da smo že sedaj, čeprav smo šele na polovici jesenskega dela prvenstva, pripravljeni. Zato mislim, da v spomladanskem delu ne bi smelo biti posebnih težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elšnik: Želimo dokazati, da sobotna zmaga ni bila slučaj

Po prvenstvenem obračunu Kopra in Olimpije, ki so ga z minimalno zmago dobili Ljubljančani…