Novopečeni trener Maribora Mauro Camoranesi je z odliko debitiral na klopi vijoličastih. Mariborčani so na domačih tleh gostili nogometaše NK Bravo in dosegli zanesljivo zmago z atraktivnimi štirimi zadetki (4:1).


“Veseli smo, saj je vedno pomembno zmagati doma. Predvsem za nas, ki smo se lotili nove zgodbe. Tekma je bila zahtevna, saj Bravo igra zelo dobro in je v tem koledarskem letu med štirimi najboljšimi ekipami v ligi po številu osvojenih točk. Skozi posest smo želeli priti do mirnosti v igri, stabilnosti, nekoliko dlje iskali prave rešitve, a smo jih našli,” je po svoji prvi tekmi na klopi Maribora povedal Mauro Camoranesi.

Camoranesi kljub odličnim debijem ostaja na realnih tleh: “S ponedeljkom začnemo nov delovni cikel, močno, odločno. Vse z namenom, da izoblikujemo moštvo, ki si ga želimo videti na igrišču. Za to pa potrebujemo skupino ljudi, ki so pripravljeni na odrekanje in trdo delo. Ta zmaga nam bo seveda prinesla dodaten zagon, večjo mirnost in samozavest, se pa zavedamo, da moramo izboljšati različne zadeve. Tako v igri kot glede telesne pripravljenosti, kolektivnosti, strategije.”

Naloži več sorodnih novic
  • V Stožicah gostuje Tabor Sežana

    Nogo metaši ljubljanske Olimpije bodo v soboto ob 17.15 odigrali obračun 17. kroga PLTS. V…
  • Aluminij gosti Bravo

    V so boto ob 15. uri se bosta v Kidričevem udarila domači Aluminij in Bravo. Ljubljančani …
  • Celjani po dober vtis v Gorico

    V soboto se bosta na Športnem parku v Novi Gorici pomerila domačin in Celje. Obe ekipi v z…
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Preobrat Radomelj sredi Stožic

Na prvi tekmi 11. kroga državnega prvenstva so Radomljani na gostovanju v Stožicah presene…