Mariborčani so na pripravljalnem obračunu proti Sturmu izgubili z 0:3, a strateg vijoličastih Mauro Camoranesi je v 90 minutah igre videl tudi pozitivne lastnosti.


“Za to so pripravljalne tekme, zame je to kot trening po nizu treningov, z namenom, da med igro preizkusimo različne možnosti. Videl sem zadeve, ki sem jih želel. Dobre, a tudi slabe. Šlo je za koristno preizkušnjo proti ekipi, ki je bila po dinamiki na višjem nivoju od nas. V prvem polčasu smo imeli dober ritem, delovali smo bolj ekipno kot ob mojem prihodu. Nismo pa bili dovolj natančni v izvedbi, zmanjkalo je kvalitetnejših podaj, posledično rešitev v igri. Rezultat tega ne prikazuje, toda vsak dan sem z ekipo in lahko ugotovim, da opažam določene premike. Poudarjam, to je bila pripravljalna tekma. Druga zgodba bo, ko bo šlo zares. Že v soboto proti Gorici,” je po dvoboju za klubsko spletno stran najprej dejal trener Maribora.

Nekdanji svetovni prvak je proti Avstrijcem priložnost ponudil tudi nekaterim mlajšim nogometašem, članom nogometne šole kluab, med njimi pa se je prvič v članskem moštvu znašel 18-letni branilec Žiga Obreht, nad katerim je 44-letnik bil zelo zadovoljen: “Bil je med najboljšimi na igrišču. Lahko smo zadovoljni z njim, zelo se je izkazal po tednu treningov z moštvom in ob spoznanju, da je igral prvič v članski konkurenci.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šuler: “Ne bo šlo brez napak, a počel jih je tudi Zahović”

Na današnji novinarski konferenci NK Maribor, na kateri smo dočakali potrditev, da Simon R…