Nogometaši Domžal so se po debaklu Kopra v Murski Soboti točkovno izzenačili s Primorci. Pri domačem moštvu so se vrnili Berko, Bubalović, Radujko in Rotman, ki so odslužili kazen. Domači so dvoboj pričeli v popoldni zasedbi . Domžale so v dvoboj krenile brez 4 poškodovanih igralcev: Zeca, Tirca, Kovjeniča in Osmanaja. Igralcev s prepovedjo igranja tudi pri gostih ni bilo.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 34. krog. Glavni sodnik: Sašo Habjanič
Velenje: Mestni stadion ob jezeru, 400 gledalcev

RUDAR VELENJE 0:1 DOMŽALE
Strelci: Čadikovski (82)

Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović, Firer, Krefl (32 Rošer), Rotman, Jahić, Kašnik, Bratanović (70 Črnčič), Radujko, Eterović (80 Klinar). Trener: Jernej Javornik.
Domžale: Vidmar, Skubic, Čadikovski, G. Vuk (82 Kostakis), Gorenc-Stanković, Pihler (46 Kous), Halilović, Dobrovoljc, Balkovec, Majer, Janža (56 Husmani). Trener: Stevan Mojsilović.

 

Tekmo so s sredine igrišča pričeli domači in v prvih minutah srečanja že pripravili nekaj nevarnih priložnosti. Prvi je zapretil Jahič, ki je s prostega strela, meril preko gostujočih vrat vratarja Vidmarja. Slednji se je izkazal že minuto kasneje. Poskusil je Bratanović, vendar je Vidmar žogo uspel zadržati v svojih rokah. Sledila je še priložnost Kašnika, vendar je tudi on meril previsoko. Prva priložnost gostov iz Domžal, po tem ko so umirili igro domačih, je prišla v 23. minuti. Akcijo sta izvedla Rotman, ki je podal do Janže. Ta je prodrl do kazenskega prostora in močno ustrelil. Domači vratar Roznan je strel z zadnjimi močmi odbil v kot. Sledil je domači protinapad, ko se je sam pred Vidmarjem znašel Firer. Žogo je želel nesebično podati do Bratanoviča, ampak pravočasno se je vrnil Halilovič in rešil morebitno vodstvo domačih. Do konca polčasa sta sledili še dve priložnosti gostov, vendar sta bila Halilović in Dobrovolj premalo natančna.

Drugi polčas je bil za oba vratarja manj naporen. Skoraj vsi streli, tako domačih kot gostov, so zgrešili svoj cilj. A v 81. minuti so gostje vseeno uspeli zadeti. Po prekršku Radujka nad Stankovićem, dvajset metrov od gola, je prosti strel izvajal Čadikovski. Ta je mojstrsko zadel desni zgornji kot vrat domačih. Rozman je strel skušal izbiti, vendar je bil strel natančno odmerjen. Domači so do konca srečanja želeli izzenačiti. Po podaji iz kota, je do žoge prišel Kašnik, ampak je veselje domačih preprečil Husmani, ki je žogo izbil z golove črte. Do konca srečanja ni bilo več pravih priložnosti in tri točke so potovale v Domžale.

Do konca prvenstva sta preostali le še dve tekmi. Domžalčani bodo v naslednjem krogu gostili Gorico, v zadnjem pa gostovali v Murski Soboti pri Muri 05. Boj za tretje mesto med Koprom in Domžalami je odprt in šele zadnja dva kroga bosta dala potnika za igranje v kvalifikacijah za evropsko ligo.

 

 

Foto: Tomaž Sinigajda

 

 {quickgallery}RudarDomzale_18-5-2013{/quickgallery} 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…