Nogometaši Olimpije in Celja so danes v knežjem mestu odigrali zaostalo tekmo 18. kroga, ki bi morala biti odigrana konec meseca novembra, a je bila zaradi pozitivnih primerov v moštvu Ljubljančanov prestavljena. Dvoboj na Areni Z’dežele se je končal z izidom 1:1, kar pomeni, da sta si moštvi točke razdelili.


V prvem polčasu je veliko prahu dvignila odločitev glavnega sodnika Roberta Ponisa, ki je razveljavil regularen zadetek Mustafe Nukića, saj naj bi slednji pri zadetku storil prekršek. Šlo je za zelo mejno odločitev in po pregledu počasnega posnetka se je zdelo, da so bili gostje oškodovani. Varovanci Dina Skenderja so nadaljevali z obleganjem domačih vrat, kar je pred koncem prvega polčasa obrodilo sadove. Po podaji Svita Sešlarja iz kota, je svoj drugi zadetek za zeleno-bele dosegel branilec Goran Milović, ki je bil natančen prvič v tej sezoni.

Drugi polčas je bil s priložnostmi precej bogatejši od prvega. Že v 48. minuti nadaljevanja je izenačujoči zadetek dosegel Tamar Svetlin, ki je Celjane vrnil v igro. V nadaljevanju so se obetavne akcije vrstile na obeh straneh, nekoliko podjetnejši pa so bili v tem segmentu igre Ljubljančani, ki so zapravili tudi nekaj sto odstotnih priložnosti. Za njimi bo posebej žaloval predvsem mladi Svit Sešlar, ki se je v zadnjih minutah znašel sam pred vratarjem Rozmanom, a mu je slednji strel ubranil in Celjanom priigral točko, ki jih ohranja na 7. mestu prvenstvene lestvice.

NK Celje 1:1 NK Olimpija

Strelca: Milović 45′; Svetlin 48′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…