V drugem krogu 1.SNL sta se na Žaku pomerila Bravo in Aluminij. Obe ekipi sta iskali prvo zmago v tej sezoni. Bravo vloge favorita ni izkoristil.


Začetni postavi:

Bravo: Vekić, Drkušić, Vodeb, Križan, Kavčič, Trdin G., Kirm, Španring, Maružin, Kramarič, Memič.

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, Pečnik G., Nkama, Marinšek, Pečnik T., Kidrič, Flakus Bosilj.

Tekma se je začela živahno, obe ekipi sta do priložnosti prihajali po protinapadih ter prekinitvah. V 5. minuti tekme je Flakus-Bosilj dobil žogo na desno stran kazenskega prostora ter ustrelil v daljši kot Vekića, ki se je izkazal z dobro obrambo. V 13. minuti sej Nkama izkazal z natančno podajo na desno stran, kjer je bil spet prodirajoči Flakus-Bosilj. Ta je protinapad zaključil s podajo v sredino kazenskega prostora, kjer pa so igralci Brava Kidriču strel blokirali. Še naprej so gostje podjetnejši. V 36. minuti tekme je Pečnik v sredino poslal zavrtinčeno žogo, lepo našel Flakusa Bosilja, ki pa je s kakšnih osmih metrov meril mimo vrat. Po kotu Brava v 41. minuti je v srcu kazenskega prostora vse preskočil Drkušić  in zamajal vratnico Aluminija. Vlogo favorita Bravo v prvem polčasu ni izkoristil. Prvi polčas se je končal z izidom 0:0.

Na začetku drugega polčasa smo gledali raztrgano igro. Dejavnejši so bili nogometaši Aluminija, ki so poskušali po podajah iz kota. Do prve resne priložnosti so v 55. minuti prišli domači nogometaši. Loren Maružin je dobil odlično žogo v kazenski prostor ter se znašel v situaciji ena na ena z vratarjem Aluminija, vendar je njegov strel Janžekovič odlično obranil. V 73. minuti je po kotu prišel do strela z glavo Vanja Drkušić. Po neugodnem odbitku žoge od tal je Janžekovič ostal zbran ter žogo odbil izven igrišča. V eni izmed redkih polpriložnosti za Aluminij je v 77. minuti proti golu meril Bolha vendar je Vekić žogo na tleh zlahka ukrotil. V 90. minuti so do odlične priložnosti prišli gostujoči igralci, po napaki v zvezni vrsti Brava, so nogometaši Aluminija stekli v protinapad. Do strela proti okvirju Vekića je prišel Flakus Bosilj vendar je njegov strel blokiral novinec pri Bravu Simon Nsama. Tekma se je po 4 minutnem podaljšku končala z 0:0.


NK Bravo : NK Aluminij 0:0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od B. C.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…