[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=509]

Na zaostali tekmi 19. kroga sta mreži Celjanov in Domžalčanov mirovali, tako da sta si moštvi razdelili vsaka po točko in sta ohranili svoji mesti na lestvici. Pred maloštevilnimi in premraženimi gledalci si obe ekipi ponovno nista priigrali veliko priložnosti, tako da se je dvoboj teh dveh nasprotnikov še četrtič zapored končal brez zadetkov.


V prvem polčasu so rahlo pobudo imeli Celjani in si v četrti minuti priigrali prvi strel v okvir vrat, vendar je poizkus Gobca bil nenevaren in Vidmar ni imel težkega dela. Največjo priložnost za spremembo izida je v 23. minuti imel Korošec, ko je iz roba kazenskega prostora močno sprožil, vendar se je Vidmar izkazal in je žogo odbil tik nad prečko in v kot. Domžalčani so prvič zapretili šele v drugi polovici polčasa, najresneje tik pred koncem polčasa, ko je Požeg Vancaš v gneči pred domačimi vrati poizkusil iz neposredne bližine, vendar nastreljal Kotnika, ki je žogo nato odbil v kot. Zadnja priložnost je sicer pripadla Celjanom, ki pa jo je s strelom mimo vrat zapravil Vicente.

Takoj ob začetku drugega polčasa se je Verbič znašel v lepi priložnosti, vendar jo je zapravil potem, ko žoge ni dobro zadel. Obe moštvi sta nato nadaljevali z igro na sredini igrišča in brez pravih priložnosti, ki smo jo gledali večino prvega polčasa. Šele v dvajseti minuti nadaljevanja je do nove priložnosti za spremembo izida prišel Čadikovski, ki pa je meril naravnost v naročje Vidmarja. Zadnjih deset minut srečanja je minilo ob podjetnejši igri Celjanov, ki so prevzeli pobudo in nekajkrat lepo kombinirali pred domžalskimi vrati, vendar si razen strela Gobca iz prostega strela niso priigrali resnejših priložnosti, tako da so se oboji na koncu morali zadovoljiti z delitvijo točk, ki je obe ekipi približala le na točko zaostanka za šestim mestom na lestvici, ki ga zaseda ljubljanska Olimpija. V zadnjem krogu jesenskega dela bodo Domžalčani na domačem terenu gostili Triglav in proti zadnjeuvrščeni ekipi lige bodo zagotovo iskali pot do vseh treh točk, medtem ko bodo Celjani najbrž zadovoljni že s točko na gostovanju pri ambicioznih Zavrčanih.

Foto: Damir Mrkonjić

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…