V Športnem Parku Domžale sta se danes v 5. krogu Prve lige Telemach pomerila Domžale in Bravo. Za domače je bil to šele tretji prvenstveni obračun v novi sezoni, saj sta bili dve tekmi zaradi evropskih kvalifikacij prestavljeni. Rumena družina pred današnjim obračunom še ni zabeležila zmage, Šiškarji pa so ob Kamniško Bistrico prišli še neporaženi. Bravo je v vročih razmerah zabeležil svojo drugo letošnjo prvenstveno zmago, s katero se je zavihtel na vrh lestvice.


Domžalčani so prvi prišli do nevarnejše priložnosti. Tilen Klemenčič je že v 2. minuti po podaji iz kota meril nekoliko previsoko. V prvih 15. minutah igre so imeli domači več posesti nad žogo, vendar niso uspeli ustvariti pravih priložnosti. V 27. minuti je po nevarnem samostojnem prodoru do strela prišel Enes Alić, njegov poskus je zaustavil vratar Igor Vekić. Dve minuti kasneje je proti Bravovim vratom z razdalje dvajsetih metrov sprožil Zeni Husmani, Bravov čuvaj mreže pa je bil ponovno na pravem mestu. V prvih 30. minutah so bili konkretnejši Domžalčani, gostje niso resneje ogrozili nasprotnikovih vrat. Tik pred koncem prvega polčasa so Ljubljančani povedli. Martin Kramarič je podal do Lorena Maružina, ki je žogo med nogama Ajdina Mulalića poslal v mrežo. Prvi del se je zaključil z minimalno prednostjo gostov.

V 51. minuti je Bravo podvojil svojo prednost. Sandi Ogrinec je žogo podal do Maružina, ki je ob nespretnem posredovanju Ajdina Mulalića žogo preusmeril v gol. Maružin je bil nevaren tudi v 63. minuti, ko je sam tekel proti domžalskemu golu, vendar je na koncu žogo poslal visoko čez gol. Šiškarji so bili po svojem drugem zadetku bolj sproščeni in konkretnejši, domačinom pa je vidno padla motivacija. V 77. minuti je Matej Podlogar pobegnil gostujoči obrambi in s strelom z roba kazenskega prostora zaposlil Igorja Vekića, ki pa je bil tudi tokrat zanesljiv. V 90. minuti je z razdalje poskusil Mattias Käit, a ni bil dovolj natančen. Ostalo je pri rezultatu 0:2.

NK Domžale – NK Bravo 0:2 (0:1)

Strelci: Maružin (45′),(51′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …