Šestnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bosta odprla ljubljanski Bravo in aktualni državni prvaki iz Maribora, srečanje je na sporedu ob 14. uri na ŽAK-u.


Ljubljančani zasedajo predzadnje mesto na lestvici, osvojili so trinajst točk v dosedanjem delu prvenstva. Za šestim mestom zaostajajo vsega tri točke, pred njimi so uvrščeni Domžalčani, Tabor Sežana in Triglav iz Kranja. Nazadnje so Ljubljančani slavili v Velenju, ko so z 1:4 slavili nad Rudarjem. Na zadnjih šestih tekmah so zabeležili štiri poraze, osvojili pa zgolj dve točki, doma so remizirali s Celjani in Muro. Nogometaši Brava so nevarnejši na domači zelenici, kjer so tudi osvojili devet točk. Ob dveh zmagah, so trikrat remizirali in bili dvakrat poraženi. Dvoboj z Mariborom je napovedal trener Ljubljančanov, Dejan Grabić: “Na treningih bomo poizkušali najti neko kombinacijo čvrstosti in predrznosti v napadu. Vemo, da imamo dovolj kvalitetno zasedbo, da bomo sprevedli to, kar bomo zastavili. Kogar ni, je z nami v mislih in energijo.”

Maribor je po porazu v Sežani, v Ljudskem vrtu ugnal neugodne Celjane, strelec edinega zadetka je bil Mitja Viler. Aktualni prvaki so po zmagi v Stožicah, točkovno ujeli Olimpijo na vrhu, zdaj pa za vodilnimi zaostajajo pet točk. Kljub temu nogometaši Maribora vedo kakšen je njihov cilj in že proti Bravu bodo iskali nove točke. Branilec Nemanja Mitrović je napovedal dvoboj z Ljubljančani: “Sežana, Koper, to se nam ne sme več dogajati. Na nek način bo proti Bravu podoben test, zaradi igrišča, ambienta. Zavedamo se, česa ne smemo in vemo, kaj moramo. Moramo razmišljati pozitivno, o zmagi. Dobro je znano, kakšni so cilji Maribora. Želimo biti na vrhu in takšne tekme se ne smejo ponoviti.” Mariborčani so se med tednom pomerili z Dravogradom in slavili visoko zmago, priložnost pa so dobili nogometaši, ki v prvenstvu niso odigrali veliko minut. “Vedno je veliko lažje po zmagi. Za nami je kakovosten teden, tisti, ki nismo igrali v Dravogradu, smo oddelali enega izmed močnejših treningov, tako da bomo vsi skupaj ustrezno pripravljeni dočakali gostovanje v Ljubljani. ŽAK je specifičen teren, zelo ozek. Bravo se zapre in ne omogoča veliko prostora. Zadnja gostujoča tekma ni bila dobra z naše strani in moramo popraviti vtis. Pomemben bo pristop, dober začetek. Bravo ima nekaj dobrih posameznikov, nevarni so iz prekinitev in tekmo bo treba oddelati na najboljši način,” je še dejal Mitrović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …