V prvi nedeljski tekmi 2. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je Mura na Fazaneriji gostila nogometaše Brava in prišla do prvega kompleta treh točk v novi sezoni.


Fazanerija, sodniki: Vinčić, Šumer, Sužnik

Strelci: 0:1 Matko 20`, 1:1 Šušnjara 21`, 2:1 Bobičanec 34`, 3:1 Šušnjara 46`, 3:2 Matko 50`, 4:2 Karničnik 74`, 4:3 Kancilija 83`

Mura: Obradović, Kous, Maruško, Karamarko, Šturm, Kozar, Šporn, Šušnjara, Bobičanec (65` Maroša), Bubnjar (56` Krničnik), Cipot (85` Pučko)

Bravo: Gril, Kurtović, Zec, Brekalo, Ihbeisheh, Žinko, Agboyi, Kirm, Krčić (60` Mensah), Matko (81` Kancilija), Nukić (76` Križan)

Rumeni karton: Mensah

Rdeči karton: /

V začetek srečanja so boljše vstopili varovanci Dejana Grbića, ki so terensko premoč kronali v 20. minuti srečanja, ko je Ovbokha Agboyi z imenitno podajo na drugo vratnico zaposlil Aljoša Matka, ki je premagal nemočnega Matka Obradovića.

A vodstvo Ljubljančanov ni trajalo dolgo, že v naslednjem napadu so črno-beli rezultat znižali, šlo je za dokaj podobno akcijo kot pri zadetku Brava, tokrat je bil v vlogi podajalca Alen Kozar, ki je z lepo podajo na drugo vratnico našel Luko Šušnjaro, ki je premagal Domna Grila, ki bi pri zadetku lahko tudi boljše posredoval.

V 34. minuti srečanja so varovanci Anteja Šimudnže stvari le postavili na svoje mesto, ko je za vodstvo črno-belih Domna Grila z izjemnim strelom  premagal Luka Bobičanec. S prednostjo zadetka so črno-beli tudi odšli na odmor, v drugi del pa so Muraši vstopili naravnost fantastično, saj so že po 32 sekundah prednost povišali, ko se je po imenitni podaji Jona Šporna sam pred Domnom Grilom znašel Luka Šušnjara, ki je zadel za vodstvo dveh zadetkov.

A nogometaši Brava so hitro odgovorili, le štiri minute zatem je po podaji Davida Brekala še drugič na srečanju Matka Obradovića premagal Aljoša Matko. V 70. minuti so bili blizu izenačenju nogometaši Brava, ponovno je poskušal Aljoša Matko, a tokrat se je izkazal Matko Obradović.

V 74. minuti pa zagotovo poteza tekme, Muraši so ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti, za prednost dveh zadetkov pa je z izjemnim strelom poskrbel Žan Karničnik, ki je z roba kazenskega prostora premagal nemočnega Domna Grila.

Po zaostanku dveh zadetkov so ponovno pritisnili varovanci Dejana Grbića, najprej je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Ovbokha Agboyi, Matko Obradović je strel kapetana Ljubljančanov odbil, a samo do Mihe Koncilije, ki je odbito žogo potisnil v gol za znižanje na 4:3.

Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, Muraši so tako vknjižili prvi komplet treh točk v novi sezoni, medtem ko nogometaši Brava ostajajo še brez točk.

V naslednjem krogu se bi morala Mura pomeriti z Domžalami, a je srečanje zaradi evropskih obveznosti prestavljano, nogometaši Brava pa bodo doma gostili sežanski Tabor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…