V uvodni tekmi 2. kroga državnega prvenstva bo Bravo na svojem terenu gostil povratnika med elito, ekipo Gorice. Gostovanje v Ljubljani bo za Primorce štelo kot uradna otvoritev letošnje sezone.


Bravo je letošnjo sezono začel odlično in že na prvi tekmi osvojil vse tri točke. Šiškarji so v prvem krogu gostovali v Domžalah in po preobratu slavili z rezultatom 1:2. Junak dvoboja je minuto pred koncem rednega dela postal novinec v ekipi Rok Kidrič. Petindvajsetletni napadalec je v ekipo Dejana Grabića prišel na začetku tega meseca in bo očitno pomemben adut v vrstah Ljubljančanov. Se pa je v tem tednu Grabić razveselil še ene okrepitve, saj bo v Spodnji Šiški odslej kot posojen igralec Maribora igral tudi mladi Rok Maher, ki bo v glavnem mestu igral do konca sezone. Gorica je za Bravo popolna neznanka, saj se ekipi doslej še nista srečali. Razumljivo, saj so Primorci vse do lanske sezone nastopali med prvoligaško elito, kamor so se pred to sezono vrnili po uspehu v dodatnih kvalifikacijah proti Triglavu.

Novogoričani bi v uvodnem krogu morali gostovati v Ljubljani pri Olimpiji, a se dvoboj zaradi znanih razlogov ni odigral v prvotno načrtovanem terminu. Vmes so varovanci Borivoja Lučića izkoristili za nov pripravljalni obračun proti Manzanenseju. Sinje-modri so italijanskega nižjeligaša odpravili z rezultatom 3:2, potem ko so ob polčasu vodili Italijani. V primerjavi s prejšnjo sezono v 2. SNL je v ekipi prišlo do nekaj sprememb, za najbolj odmevni prihod pa je poskrbel povratnik Goran Cvijanović, ki se je v matični klub vrnil prvič po desetih letih. Izkušeni 33-letni napadalno usmerjeni vezist je doslej v prvi ligi za Gorico, Maribor in Celje odigral že 264 tekem in se tudi 48-krat vpisal med strelce. Zlati časi štirikratnih prvakov so že zdavnaj minili in glavni cilj Primorcev v letošnji sezoni bo obstanek v ligi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šuler: “Ne bo šlo brez napak, a počel jih je tudi Zahović”

Na današnji novinarski konferenci NK Maribor, na kateri smo dočakali potrditev, da Simon R…