[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=88]

Derbi kroga naj bi potekal v Novi Gorici, kjer sta se srečali ekipi Gorice in Rudarja. Žal pa igra ni bila prav na željeni ravni, temu je prispeval tudi dokaj neprepričljiv sodnik Slavko Vinčić. Dvoboj si je v Športnem parku ogledalo okrog 600 gledalcev, kar je za Goriško okolje kar solidna številka. Domači strateg, kateri ima iz tedna v teden več igralcev na razpolago, je tokrat na klopi pustil Široka in Vetriha, kateri še ni bil pripravljen za celotno tekmo. Tako sta prvič v Goriškem dresu debatirala Alessandro Favalli in Bruno Leonardo Vincente. Na drugi strani je gostujoči trener Javornik naredil samo eno spremembo od prejšnje tekme, namesto Rošerja je prednost dobil Ivan Firer.


Tekma se je začela z minuti molka na prehitro preminulega novinarja, komentatorja, bivšega napovedovalca na tekmah od Gorice Denisa Turka. Domači navijači se niso niti dobro namestili na svoje sedeže, ko jih je sodniki Slavko Vinčić razburil, da so bili razjarjeni še cel prvi polčas. Tekla je 1. minuta srečanja, ko naj bi Lapadula namerno z komolcem udaril gostujočega kapetana Jeseničnika, sodnik pa je na razburjenje vseh na tribunah pokazal na izključitev. Nato so z igralcem več začeli gospodariti na igrišču Velenjčani, a do pravih priložnosti niso prišli. Goričani so se jim dobro zoperstavili in predvsem na desni strani sta lepo kombinirala Codromaz in N´Diaye, ampak tudi domačini do pravih priložnosti niso prišli. Bolj so se povlekli na svojo polovico in čakali na protinapade. V19. minuti pa prva resnejša priložnost za goste. Po predložku z leve strani, je iz 5 metrov pred golom, atraktivno streljal Eterović, a streljal čez gol. V 29. minuti pa so domačini povedli. Po avtu z leve strani je do žoge prišel razpoloženi Živec, kateri je uspešno zadrževal žogo in z njo prodiral proti sredini roba kazenskega prostora, kjer se je odločil za strel, streljal je v desni spodnji kot vratarja Rozmana, katerega je našel na levi nogi in zadel za navdušenje na tribunah. Do konca prvega polčasa so Velenjčani poskušali izenačiti, ter imeli prek Črnčiča, ki je streljal iz 20 metrov za las čez gol, in nato še prek Bratanovića, ki je po lepi akciji z leve strani v kazenskem prostoru poskušal streljal v daljši vratarjev kot, ampak je Cordaz z nogo žogo ubranil in ostalo je pri vodstvu domačih po prvem polčasu.

Drugi polčas so Velenjčani začeli še bolj odločno, ter so še bolj pritisnili na vrata domačinov. Tako so imeli v 55. minuti prvo lepo priložnost. Po kratki podaji iz kota je Jeseničnik poslal oster predložek, na drugi vratnici je ostal Knezović, ki je na olajšanje domačih navijačev za las zgrešil gol. V 57. minuti pa so brez enega igralca ostali tudi gostje. Domačini so odvzeli žogo gostom nas svoji polovici, kjer sta dvojno podajo sestavila Živec in Coda, kateri je lepo z globinsko podajo zaposlil Živca, ta je bil hitrejši in tudi spretnejši od branilca Rudarja Knezovića, ki je bil zadnji mož obrambe in je goriškega nogometaša vlekel za dres, ta je najprej nadaljeval z igro, ko pa je Živec izgubil žogo, je Vinčić Knezoviću pokazal pot pod predčasno prho, vratarju Rozmanu pa zaradi predolgega jezika rumen karton. Kljub temu, da sta imeli obe ekipi enako število igralcev, so gostje vse bolj pritiskali na vrata domačinov, ki so se vse bolj pomikali na svojo polovico. Tako je imel najprej dve priložnosti Rotman, a streljal je mimo vrat. V 74. minuti je imel Bratanović fantastično priložnost, ko se je po podaji znašel približno 10 metrov od gola Gorice, ampak je streljal preslabo in nastreljal le vratarja Cordaza. V zadnjih 10 minutah, pa so gostje še bolj pritisnili, kar se jim je tudi obrestovalo. Najprej je Rotman streljal v zgornji desni kot gola Cordaza, a je ta s fantastično obrambo žogo odbil v kot. V 86. minuti pa gola ni mogel preprečiti. Po dolgi žogi je bil Bratanović hitrejši od mladega Kavčiča, kateri se je sicer trudi zaustaviti gostujočega napadalca, a ta mu je ušel in iz desne strani v kazenskem prostoru zadel v zgornji levi kot gola Gorice. Do konca tekme resnejših priložnosti ni bilo. Domačini so imeli samo eno priložnost v 2. polčasu, ko je po protinapadu in podaji z desne strani streljal Coda, a za las zgrešil gol.

Domačini morajo biti zadovoljni s točko, saj so že v prvi minuti doživeli nepričakovani šok, v drugem polčasu pa so bili gostje veliko boljši in bi si mogoče lahko zaslužili kaj več kot točko. Goričani so znova prejeli zadetek v zaključku tekme. Sedaj jih čaka primorski derbi s Koprom, naslednja domača tekma pa jih čaka čez dva tedna proti ljubljanski Olimpiji. Gostujoči Rudar se je predstavil kot zelo čvrsta in uigrana ekipa, ki lahko letos poseže po visokem mestu na lestvici, če bodo nadaljevali s takšnimi predstavami. Lahko so zadovoljni, da domov odhajajo neporaženi, vendar obstaja grenak priokus, saj so skoraj uro igre igrali z igralcem več, pa tega niso znali unovčit. V naslednjem krogu jih čakajo vedno neugodne Domžale.

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…