Bo šlo v šestem poskusu? Ljubljančani, ki naj bi jih po informacijah Nogomanie še drugič v manj kot letu zapustil Ranko Stojić, na zadnjih petih tekmah še niso okusili slasti zmage. Zmaji so v nadaljevanju sezone na svoj račun dodali le točko, zato je zmaga v tekmi z Gorico že nuja. A naloga ne bo lahka, saj so Primorci v dobrem momentu, spomladi so nanizali že tri zmage, zmaje pa še naprej spremljajo težave s poškodbami.


Mrežo Olimpije bo namreč znova čuval Rok Vodišek, saj se je na seznamu poškodovanih znašel tudi Nejc Vidmar, viroza pa je v posteljo položila tudi Danijela Miškića, ki je bil sicer tik pred povratkom na zelenice. Tako gre znova pričakovati, da bo Branko Ilić, ki je spregovoril pred sedmo silo, zasedel mesto na sredini igrišča. “Generalno v Olimpiji res šteje samo zmaga, jutri pa še posebej. Po štirih tekmah brez zmage zagotovo ni lahko. Najprej moramo razmišljati o homogeni igri, ki, razen v Mariboru, ni bila prisotna ter delovati kot celota in šele takrat se lahko nadejamo zmage,” priznava ljubljanski kapetan.

Kako pa so v taboru aktualnega državnega prvaka izkoristili desetdnevni reprezentančni premor? “Vse smo naredili, da dvignemo samozavest, saj je zelo težko, če Olimpija po štirih tekmah še nima zmage in to je na nek način tudi breme. Na nas je, da jutrišnjo tekmo z Gorico skušamo dobiti ter se ne obremenjevati s tem, kaj je bilo za nami,” je na težave v uvodnem delu nadaljevanja prvenstva še enkrat spomnil zimski povratnik v rodno mesto.

Kot že zapisano, zeleno-bele čaka nova zahtevna preizkušnja, saj so Goričani v naletu, po porazu z Mariborom so premagali ljubljanskega krvnika Rudarja in v zadnji tekmi pred premorom vzeli mero še Domžalčanom. O nasprotniku z izbranimi besedami razpreda tudi Ilić, ki pa dodaja, da se morajo Ljubljančani ozreti tudi nase: “Gorica je v naletu, pridno nabira točke ter čaka svoje priložnosti. Ko gredo čez polovico, so izredno nevarni, kar smo videli v video analizi. Gledati moramo nase, ne pa zgolj analizirati nasprotnika, v večji meri se moramo posvetiti tudi sebi.”

Foto: Zala Anzelc

Besede kapetana je ponovil tudi Marijan Pušnik, ki ob tem dodaja, da v desetih dneh tekmovalnega premora ni bilo moč kaj veliko spremeniti: “Korenite spremembe morajo biti predvsem pri igralcih, v razmišljanju, disciplini in želji po uspehu, saj igrajo za Olimpijo. Naše želje morajo biti vedno povezane z zmago in bojem za sam vrh. Za to je potrebnih ogromno stvari, ki so bile v zadnjem času porušene. Veliko sprememb v teh desetih dneh ni bilo, a s tem ne iščem izgovorov in alibija, je pa potrebno vedeti, da je poškodovanih veliko igralcev. Kader ni tako številčen, strniti moramo vrste ter se osredotočiti zgolj nase.”

Znova pa bo v ospredju Blessing Eleke, ki na zadetek čaka že več kot pol leta. “Blessing je zelo dober igralec, v zadnji tekmi je imel nekaj priložnosti. Upam, da bo proti Gorici bolje. Nedvomno pa ostaja igralec dobrih kvalitet, na nas pa je, da postorimo vse, da bo pričel dosegati zadetke,” je zaključil strateg zmajev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…