[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=502]

V 18. krogu PLTS je Luka Koper z 1:0 premagal velenjski Rudar. Prelomni trenutek je na težkem in razmočenem igrišču padel v 41. minuti, ko je gostujoči branilec David Kašnik napravil veliko neumnost – v kazenskem prostoru je nasprotnega igralca vlekel za dres in povzročil njegov padec. Zanesljivi izvajalec z bele točke je bil Goran Galešič, kar je na koncu zadostovalo za zmago in tri nove, težko priborjene točke.


Dež, ki je odplaknil tekmi med Krko in Triglavom ter Celjem in Gorico, je dodobra namočil tudi Bonifiko, kljub temu pa so se organizatorji potrudili in odlično pripravili zelenico. Zaradi tega so nogometaši in gledalci pričakovali težko in naporno tekmo, kjer bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Medtem ko v domačem taboru nimajo težav s poškodbami in kartoni, je gostujoči trener Jernej Javornik pogrešal kapetana Aleša Jeseničnika in Rajka Rotmana, ki sta počivala zaradi kartonov.

V prvem polčasu smo spremljali odprto in dinamično igro z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Domači so stavili na hitre protinapade, gostje pa so bili nevarni iz prekinitev. Prvi so v 4. minuti zapretili domači. Rumeno-modri so izvajali kot, do odbite žoge je prišel Goran Galešić in njegov strel je zletel mimo vrat. Že v naslednji minuti je Perica Ivetić poskusil s strelom od blizu, ki pa ni bil natančen. Kmalu so se prebudili gostje iz Velenja. V 12. minuti je David Kašnik po podaji s kota poskušal z udarcem z glavo, a je žoga šla preko vrat. Čez dve minuti so Velenjčani izvedli prosti strel, v kazenskem prostoru domačih se je do žoge dokopal Ivan Firer in s strelom ogrozil domačega vratarja Igorja Nenezića, ki se je moral kar pošteno potruditi, da je žogo izbil v kot. Goran Galešič je v 17. minuti poskusil srečo s prostega strela, vendar ni bil natančen. Čez dve minuti je bil njegov drugi poskus s prostega strela veliko bolj natančen in nevaren, zato je imel gostujoči vratar Rozman kar nekaj težav pri obrambi. Gostujoči vratar je bil znova na preizkušnji v 23. minuti, ko je ubranil Pučkov strel od blizu. V drugem delu prvega polčasa so na zelenici prevladovali kanarčki, vseeno pa je prvi karton v 37. minuti prejel domači igralec. Denis Šme je nepravilno zaustavil prodirajočega Elvisa Bratanoviča. Čez par minut pa najlepša priložnost za knape, zapravil jo je Ivan Firer. Po podaji v kazenski prostor je Firer z strelom z glavo poskušal zadeti, a je njegov strel Nenezič z odlično parado preusmeril v kot. Nato pa je prišla usodna 41. minuta za goste. Koprčani so izvedli prosti strel, med tem je v kazenskem prostoru padel Dražen Pilčić in sodnik Matej Jug je pokazal na najstrožjo kazen zaradi prerivanja, gostujočemu branilcu Kašniku pa pokazal rumeni karton. Strel z bele točke je zanesljivo izvedel Goran Galešić, ki je dosegel že sedmi zadetek v letošnji sezoni.

V drugem polčasu so Koprčani v želji po ohranitvi minimalne prednosti zgostili prostor pred svojimi vrati, zato si gostujoči nogometaši niso pripravili nobene omembe vredne priložnosti za izenačenje. Tri minute po začetku drugega dela je bil blizu drugega zadetka Matej Pučko, a je njegov strel zletel mimo vrat. Lepo priložnost za izenačenje je v 71. minuti imel Ivan Firer, ki je podajo s kota s peto podaljšal pred gol, Nenezić pa je strel ubranil.Že v naslednji minuti je bilo vroče pred vrati knapov. Najprej je poskušal zadeti Črnigoj, Rozman je žogo ubranil, a mu je nato ušla iz rok. Poskušal je še Pilčič, ki pa ni bil dovolj natančen.Deset minut pred koncem je najprej z natančnim strelom od daleč in v naslednjem napadu s samostojno akcijo poizkusil še rezervist Mitja Lotrič. V 85. minuti pa zopet velika priložnost za goste iz prostega strela. Mate Eterović je sprožil močan strel preko živega zidu, Nenezić je nevaren strel ubranil, nato je poskušal še Bratanovič, ki pa je bil v prepovedanem položaju. Čez štiri minute je streljal rezervist Matej Podlogar in pri tem ranil domačega branilca Miho Gregoriča po glavi, ki je potreboval zdravniško oskrbo. V končnici tekme pa je bilo zelo vroče pred vrati kanačrkov, najprej je Elvis Bratanović v duhu borbe pokosil domačega vratarja Nenezića, ki je v bolečinah obležal za nekaj trenutkov, medtem pa je Eterović prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja. Hrvaški napadalec knapov pa je je s strelom od blizu poskušal s strelom na gol, vendar je žogo odbil mimo gola. Po sodnikovem žvižgu so se težko priborjene, a zaslužene zmage veselili domači, ki ostajajo na drugem mestu, četrtouvrščeni knapi pa drugič zapored ostali praznih rok. Koprčani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostili Krko, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostovali v Ljubljani.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…