Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo igrali neodločeno 1:1 (0:0) proti ruski Ufi in se tako poslovili od evropskih tekmovanj. Prva tekma se je v Rusiji končala z 0:0.


* Športni park, gledalcev 2500, sodniki: Hunter, Eakin in Robinson (vsi Severna Irska).
* Strelca: 1:0 Bizjak (50.), 1:1 Jokić (87.).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Širok, Bizjak, Ibraimi, Mujan (od 76. Nicholson), Ibričić, Melnjak, Dobrovoljc, Gnezda Čerin (od 90. Žužek), Husmani.
* Ufa: Belenov, Jokić, Salatić, Živogljadov (od 57. Suhov), Paurević, Tumasjan, Fatai (od 69. Zasejev), Nedelcearu, Igboun, Tabidze, Obljakov (od 73. Carp).
* Rumeni kartoni: Ibraimi, Husmani; Jokić.
* Rdeči karton: /.

Domžalski nogometaši, pri katerih so tokrat manjkali poškodovana Petar Franjić in Andraž Kirm ter kaznovani Amedej Vetrih, so bili dolgo časa na dobri poti, da izločijo po Transfermarktu približno štirikrat dražjo ekipo, saj so vodili vse do 87. minute. Takrat pa je udaril slovenski reprezentant Bojan Jokić, ki je z izenačujočim zadetkom poskrbel za slovo Domžal od Evrope.

Ruska ekipa je prevladovala v prvih 15 minutah in v 12. prišla do ene polpriložnosti, ko je po kotu z desne strani na drugi vrstnici do žoge prišel Ivan Paurević, a žogo poslal mimo gola. Sledilo je boljše obdobje Domžal in nase so opozorile v 21. minuti, ko je z 20 metrov streljal Tonči Mujan, a tudi on za malo zgrešil cilj.

Kljub pobudi domačih pa so gosti znova zagrozili v 32. minuti, ko je Ivan Obljakov s približno 14 metrov žogo poslal malo mimo leve vratnice, le malce zatem je bil pred golom za trenutek prepočasen kapetan Ufe Bojan Jokić. V 37. minuti je pri domačih z 20 metrov streljal Matija Širok, vratar Ufe pa je žogo odbil čez gol.

Domači nogometaši so navijače razveselili v 50. minuti, ko je Matija Širok z desne podal pred vrata, kjer je bil Lovro Bizjak in žogo preusmeril v mrežo Ufe za vodstvo z 1:0. Tudi sicer so bili izbranci Simona Rožmana v tem delu igre gospodarji igrišča in prišli še do nekaj strelov, a prednosti niso znali nadgraditi.

V 83. minuti je imel Agim Ibraimi zaključno žogo na nogi, ko je bil sam v bližini gola, a žogo poslal mimo desne vratnice. To pa je kaznoval prav slovenski reprezentant Jokić, ki je v 87. minuti z 18 metrov z močnim strelom žogo poslal ob desno vratnico za 1:1, kar je pomenilo napredovanje Rusov.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…