Knapi bodo v zadnji tekmi 32. kroga gostili Ljubljančane, ki prihajajo v Velenje s ciljem po treh točkah, toda domača zasedba se zagotovo ne bo dala zlahka. Rudar na lestvici ni tam, kjer bi hotel biti, saj je tik nad gladino in mora za potrditev obstanka v točkovno malho dodati še kakšno točko ali dve, točke pa potrebujejo tudi zmaji.


Olimpija se po slabem vstopu v pomlad počasi le pobira s tal, a predvsem zgolj z remiji, ki ne bodo dovolj za drugo mesto lestvice. Čaka nas težka tekma, zavedamo se, da je težak nasprotnik. Gledati moramo, da zmagamo, ter da bomo sezono zaključili na drugem mestu, poudarja Mario Jurčević, ki je v letošnji sezoni nekajkrat vskočil na levi strani obrambe.

Ljubljančanom za vrat dihajo Domžalčani, ki kažejo dobro formo, zatorej si ekipa Safeta Hadžića novega oddajanja točk ne sme več privoščiti. Zmaji se zavedajo zahtevnosti gostovanja v Velenju. Vsaka tekma do konca sezone bo težka, vendar moramo iti v vsako tekmo maksimalno. Če bomo pravi, se nimamo ničesar bati, dodaja Jurčević, ki prav tako pravi, da je bilo neodločenih rezultatov v letošnji sezoni več kot preveč, a kot močan adut izpostavlja tudi enotnost v slačilnici: Slačilnica je bila vedno zelo v redu, odkar imamo novega trenerja.

Kreniti moramo na zmago, ki so v naslednjih krogih nujne, saj smo po nepotrebnem izgubili že preveč tekem. Morda lahko že na nedeljski tekmi spet pokažemo pravi jaz. Tega si moramo vsi želeti. Želim si zmage in prav tako tudi moji soigralci. Igrati za zmago, igrati za ekipo. Vsem želim veliko sreče in upam, da nas bodo navijači podprli v večjem številu, poudarja John Mary, ki je v letošnji sezoni eden od glavnih adutov Rudarja.

Z najbogatejšo minutažo se lahko pri velenjski zasedbi pohvali Mateo Mužek, ki pred tokratnim dvobojem pričakuje dobro predstavo: V goste prihaja aktualni slovenski prvak Olimpija. Pričakujem dobro tekmo in upam na našo zmago, saj bi tako mirneje krenili v zadnje štiri kroge. Naši načrti so bili drugačni, toda zdaj je kar je, borimo se za obstanek v ligi in pozivam vse navijače, da nas podprejo v nedeljo.

Knapi so s 13 točkami drugo najskromnejše domače moštvo v prvenstvu, Olimpija pa je z osmimi zmagami najuspešnejša gostujoča ekipa lige. Kljub temu pa zmaji v letošnji sezoni Rudarja še niso premagali, v treh tekmah so vknjižili zgolj točko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…