Jutri ob 17. uri bo v Športnem centru Kranj odigrana zaostala tekma 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenija med Triglavom in Domžalami, ki bi sicer morala biti odigrana že 10. marca, a je takrat zaradi obilnih padavih odpadla in bila kasneje prestavljena na jutrišnji termin. Vse ostale ekipe imajo tako odigrano tekmo več od Triglava, ki v sredo lahko še izboljša svoj položaj v borbi za obstanek med najboljšimi slovenskimi klubi. Trenutno zaseda sedmo mesto, dve točki pred Gorico, štiri pred Aluminijem in osem pred Muro.


Po slabem uvodnem pomladnem nizu štirih porazov in po odhodu dolgoletnega trenerja Siniše Brkića, so se rezultati pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča obrnili v prid Kranjčanov. Dve domači zmagi in nedeljski remi v Kidričevem je v sedmih dneh popolnoma izboljšalo razpoloženje v klubu. Sedem točk iz treh tekem je fantastičen izkupiček, ki daje realne možnosti za obstanek.

Domžale so zaradi taktike in tudi zaradi izjav trenerja Stevana Mojsilovića eden hitov pomladi. Na domačem terenu jim sicer ne gre najbolje, na gostovanjih pa rušijo vse pred seboj, v Ljudskem vrtu so recimo premagali Maribor z visokih 1:3. Domžale so najbolj nepredvidljiva ekipa v ligi, presenečajo tako s postavitvijo igralcev na igrišču kot z vlogami posameznih igralcev. A ne glede na velike rotacije – skoraj vsako tekmo začnejo s polovico nove ekipe – imajo osnovni cilj, da igrajo hitro in skrajno agresivno.

Na sredini tekmi zaradi prepovedi igranja zagotovo ne bosta igrala Triglavana Martin Šušteršič in Jalen Pokorn, drugi je v Kidričevem prejel četrti rumeni karton, drugi pa sedmega, pri Domžalah kaznovanih ni.

Zadnja tekma med Triglavom in Domžalami je bila prijateljska, odigrana je bila naslednji dan po odpadli tekmi. Zmage so se veselili Kranjčani z rezultatom 2:1. Triglavu pa sicer načeloma agresivni nasprotniki ne ustrezajo najbolj, a je to pomlad pokazal novo kvaliteto. Na vsaki od odigranih sedmih tekem je dosegel vsaj en gol. To samo potrjuje ocene izpred začetka sezone, da imajo napadalci veter v laseh in lahko zlomijo katerokoli obrambo v ligi. Enis Đurkovič je z dvema zelo pomembnima zadetkoma v zadnjih dveh tekmah ostal tik pod vrhom lestvice strelcev, kjer želi ostati tudi po zaključku sezone. Novo priložnost za zadetek bo Đurkovič iskal že v sredo.

Avtorica: Aljaska

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…