Petar Stojanović je kljub mladosti, 19 let bo dopolnil šele čez dober teden, v letošnjih evropskih preizkušnjah eden posameznikov v dresu Maribora. Mladi Ljubljančan je v začetku sezone sicer še storil kakšno napako, a predvsem na gostovanju pri Celticu in uvodni tekmi Lige prvakov s Sportingom odigral izredno zrelo.


Bočni branilec je igral brezkompromisno, v slogu najizkušenejših nogometašev in pred dvema tednoma obilico težav povzročal tudi Luisu Naniju, prvemu zvezdniku lizbonskih zeleno-belih. Pred večerno tekmo na zelenici Auf Schalke Arene pa obstaja precejšnja verjetnost, da mladi reprezentant Slovenije ne bo mogel pomagati soigralcem. Stojanović je v Gelsenkirchen odpotoval poškodovan, terapije pa očitno niso zalegle. Ekipa24 na svoji spletni strani namreč poroča, da bo odločitev o njegovem nastopu padla v zadnjem hipu, a so možnosti za to minimalne. Od prve minute bo tako verjetno pričel Aleš Mejač.

Ravno tako ima Ante Šimundža še nekaj dilem glede sestave zvezne vrste, saj naj bi se Agim Ibraimi znova preselil na krilno pozicijo, v napadu pa bi lahko zaigral Jean-Philippe Mendy. Ob Ibraimiju bosta na sredini igrišča zagotovo zaigrala Željko Filipović in Aleš Mertelj, neznanka pa je četrti člen četverice na sredini igrišča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…