Še lani je s svojimi izjemnimi asistencami navduševal vezist Amir Dervišević, ki je lansko prvoligaško sezono sklenil z izkupičkom štirih zadetkov in 15 asistenc. Situacija pa se je popolnoma obrnila poleti, saj Dervišević ni bil več v načrtih Milaniča, prav tako pa ni prišlo do prestopa in zamenjave sredine.


Sedemindvajsetletni vezist je tekme Maribora dolgo opazoval iz ozadja, konec septembra pa je bil prvič v kadru vijoličastih, takrat je tudi dobil minuto igre proti Olimpiji. Dervišević si je nato znova izboril pomembno mesto v ekipi, saj je zadnjih šest ligaških tekem začel v prvi postavi, dosegel pa en zadetek.

Od Ljubljančana se veliko ponovno pričakuje spomladi, formo pa je napovedal tudi z golom za zmago na generalki pred večnim derbijem proti Rudarju. Dervišević ob tem tudi verjame, da se bo derbi zanje končal uspešno: “Dobro smo oddelali priprave, za nami je še zadnja preizkušnja proti Rudarju. Zmagali smo, lahko bi zadeli še kdaj, a smo glede na postavitev nasprotnika, ki se je branil v večjem delu tekme, lahko zadovoljni. Treba bo prebiti led na uradni tekmi, smo na tisti želeni stopnji pripravljenosti glede na trenutno obdobje in verjamemo, da bomo uspešno začeli sezono.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…