Kot zadnje in najbolj pričakovano srečanje 25. kroga bo odigrano v ljubljanskih Stožicah, kjer vodilna in razigrana Olimpija pričakuje Maribor. Štajerci so jesenski del zaključili s točko prednosti, po nekaj spodrsljajih v spomladanskem delu pa trenutno zaostajajo deset točk, vendar so odigrali tekmo manj.


Ljubljančani so v spomladanskem delu sezone nanizali šest zmag, medtem ko so njihovi najbližji zasledovalci iz Maribora enkrat zmagali, dvakrat remizirali in ravno tolikokrat bili poraženi. Hrvat Igor Bišćan, ki je na klop Olimpije sedel pred začetkom sezone ima pred derbijem sladke skrbi: “Zelo dobro smo odprli drugi del sezone in naredili vse, kar smo lahko, da derbi čakamo v pozitivnem vzdušju. Moramo se potruditi, da bo tako ostalo tudi do konca. Gre za specifično tekmo, niti približno ne bo lahko. Verjamem v svoje fante, v kakovost moštva in tudi v navijače, ki bodo prišli v Stožice. Ni nekih skrivnosti. Dobro se poznamo, pripravljamo se na detajle, ki jih pričakujemo v igri našega nasprotnika.” Čeprav sta se zadnja dva prvenstvena derbija v Stožicah končala brez zadetkov, bo tokrat morda nekoliko drugače, saj so spomladi zeleno-beli mrežo nasprotnika zatresli kar enajstkrat.

Vijočičasti gotovo še niso vrgli puške v koruzo v boju za naslov državnega prvaka, saj bodo do konca sezone odigrali še trinajst tekem. Kljub nekoliko slabšim rezultatom v nadaljevanju sezone, aktualne državne prvake z optimizom navdihuje zmaga na pripravljalnem srečanju z avstrijskim Šturmom. V ospredju je bil Valon Ahmedi, ki letos še ni zaigral na prvoligaški tekmi. Da so vse misli usmerjene k sobotnjemu dvoboju, je oznanil tudi 24-letni branilec Maribora, Saša Ivković: “Opravili smo veliko število treningov, vse z namenom, da se ustrezno pripravimo na naslednji dvoboj. Na derbi z Olimpijo. Vmes smo imeli koristno in zelo dobrodošlo preizkušnjo proti Sturmu, na kateri smo opravili dobro delo ter si povrnili nekaj samozavesti, zadnje dni pa bomo namenili zaključnim pripravam na nestrpno pričakovano sobotno tekmo.”

Bo Olimpija uspela potrditi odličen vstop v nadaljevanje sezone, ali pa bo Mariboru le uspelo prekiniti niz dveh porazov in zadati Ljubljančanom prvi poraz prvenstveni poraz v Stožicah?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…