Mariborčani so na včerajšnji prijateljski tekmi s kar 5-2 odpihnili zagrebško Lokomotivo, v dresu vijoličastih pa smo lahko spremljali tudi nogometaša, ki s Štajerci sicer nima podpisane pogodbe. Gre za 20-letnega hrvaškega vezista, Vicka Ožegovića, sicer člana nižjeligaškega Splita. Mladenič se že nekaj časa mudi na preizkušnji v mestu ob Dravi, kjer so vsaj zaenkrat zadovoljni s tem, kar je pokazal.


Dogovorili smo se s Splitom, da je lahko nekaj dni z nami. Ožegović se je izkazal na tekmi, a tudi pred tem na treningih. Gre za zelo motoričnega, eksplozivnega igralca, kakršni nas vedno zanimajo. Ali bomo lahko izpeljali prestop in bi se nam pridružil v novi sezoni, je še prezgodaj govoriti,” je situacijo pokomentiral Damir Krznar. A obenem je hrvaški strateg priznal tudi, da je morebitni podpis pogodbe vendarle še precej daleč: “Je na seznamu morebitnih novih moči, toda daleč je še do morebitnega razpleta. Je igralec Splita, ki smo ga želeli videti in potrdil je, da je s svojimi značilnostmi lahko uporaben.

Ob tem je Damir Krznar pohvalil tudi dva nogometaša, ki v aktualni sezoni le redko dobivata priložnost in namignil, da bi ju v prihodnje lahko večkrat videli na zelenici: Nekaj igralcev si je nedvomno popravilo status v moštvu. Čestitke Sirku za odlično predstavo, ki ga nasploh velja omeniti za zgled. Čeprav nekaj časa ni bil v ospredju, je vedno pozitiven. Odlično je oddelal vse aktivnosti v prejšnjih tednih že na treningih. Je povezovalni člen tudi v slačilnici, spodbuja soigralce, vse obveznosti opravi po najboljših močeh in ga je na tej tekmi nagradilo za ustrezen odnos s tremi doseženimi zadetki. Razmišljam pa tudi o Laušiću, da začne naslednjo ali katero izmed tekem v nadaljevanju sezone. Tekaško je vse opravil na visoki ravni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Mencinger
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić potrdil pogovore z Mariborom o prihodnosti mladega Strajnarja

Že nekaj časa se namiguje, da bo to poletje v Ljudskem vrtu izjemno pestro. Mariborčani si…