Po neodločenem izidu proti Domžalam vijoličaste ponovno čaka domača tekma v Ljudskem vrtu. Tokrat bo gost velenjski Rudar, ki je v prejšnjem krogu proti Triglavu zabeležil prvo zmago po več kot mesecu dni in v štajersko prestolnico prihaja samozavestenter z željo po ugodnem rezultatu.


 

Trener Maribora Darko Milanič bo proti Rudarju na teren prisiljen postaviti premešano zadnjo vrsto, saj se je v prejšnjem krogu proti Domžalam poškodoval Marko Šuler, medtem ko bo Aleksander Rajčević zaradi rdečega kartona počival. Ob že dlje časa poškodovanem Martinu Milcu ter za današnji nastop vprašljivem Denisu Klinarju bo mariborski strateg tako vrzel v obrambni vrsti krpal tudi z Luko Uskokovićem, ki na prejšnji tekmi kot četrti tujec ni bil v kadru vijoličastih. Po drugi strani se v ekipo vrača Luka Zahović, a napadalni del moštva tako ali tako ni težava za Mariborčane, ki so na dosedanjih devetih tekmah zabili kar 28-krat. “Največ bo odvisno od nas in naše izvedbe. Vemo, da ne ge pričakovati lahkega dela. Ker je bilo pri Rudarju v zadnjem času veliko sprememb v moštvu, se bo treba ustrezno pripraviti. Menjali so nekaj posameznikov, niso pa strategije. Treba bo imeti odličen odnos. pričakujem pa našo zelo dobro igro, s pravo miselnostjo in potem bi morala priti do izraza kakovostna razlika. V napadu imamo dobro fazo, verjamem, da bomo našli rešitve in pot do mreže. Večkrat,” pred dvobojem razmišlja Darko Milanič, ki zagotovo računa na vse tri točke v Ljudskem vrtu, kjer je Maribor v dosedanjem delu prvenstva na štirih tekmah doslej zmagal samo enkrat in je po osvojenih točah na domačem terenu v spodnji polovici lestvice.

 

Knapi medtem v Maribor prihajajo z dobro popotnico, potem ko so v prejšnjem krogu v Kranju zmagali prvič po štirih zaporednih tekmah, na katerih so zabeležili poraz brez danega zadetka. Eden od junakov gostujoče zmage z 1:2 je bil 20-letni Nejc Pušnik, ki je sredi drugega polčasa s prvencem v dresu Rudarja odločil srečanje: “Občutki so izjemni. Še bolj sem vesel, da je zadetek pripomogel k zmagi in da se ekipa psihološko dvigne ter da začnemo z drugo četrtino prvenstva precej bolje. Sedaj potujemo v Maribor z željo po točkah. Vzdušje v ekipi je super. Začeli smo igrati veliko bolje, kar je tudi odraz tega in imamo željo, da se dvignemo na lestvici. Ekipa je močna in samozavestna po zadnjem uspehu in tudi tokrat gremo po zmago.” Velenjčani proti Mariboru niso zmagali na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah, v tem obdobju so proti vijoličastim osvojili vsega dve točki. Nazadnje so se zmage veselili ob koncu sezone 2015/16, ko so prav v Ljudskem vrtu z rezultatom 2:3 premagali današnje nasprotnike. Proti Mariboru bo gostujoči strateg Marijan Pušnik najverjetneje postavil zaprto formacijo, ki bo prežala na protinapade, kar pa štirinajstkratnim državnim prvakom tako ali tako ne leži preveč, o čemer priča tudi njihov letošnji izplen na domačih tekmah. Ali lahko tudi knapi v Ljudskem vrtu premešajo štrene vijoličastim?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…