Priložnost, da Maribor še teoretično 14. zvezdico v svoje vitrine doda že v Ljubljani, je splavala po vodi, a tu je že nova. V sobotnem večernem terminu bodo v Ljudskem vrtu varovanci Darka Milaniča lovili 21. zmago v letošnji sezoni, svojo računico pa imajo tudi gostje z Nove Gorice.


Nogometaši z mesta vrtnic so se v preteklih krogih nekoliko otresli Celja in Kopra, s katerima bijejo bitko za zadnjo evropsko vstopnico, nedosegljivo pa ni niti drugo mesto, na katerem imajo Domžale pet točk prednosti. Goričani, ki so spomladi izgubili zgolj z Mariborom, se vsaj v izjavah z borbo za drugo mesto ne obremenjujejo, a tudi Tine Kavčič ne skriva, da so zadovoljni z izkupičkom v nadaljevanju prvenstva. “Seveda smo zadovoljni. Nekaj takega smo pričakovali, saj vemo, da smo dobra ekipa. Tudi priprave smo oddelali dobro, tako da to ni veliko presenečenje. Smo zadovoljni,” sporoča branilec Gorice, ki verjame, da lahko s soigralci prestavi jutrišnje slavje Mariborčanov: “Mislim, da lahko. Pritisk je na njih. Vemo, da si bodo naslov želeli osvojiti doma, vendar tudi mi gremo na tri točke. Proti takim ekipam nam je tudi lažje igrati in se nadejamo zmage.”

Pet tekem do konca sezone in možnih 15 točk pravi, da bo za osvojitev in teoretično potrditev naslova Mariboru dovolj točka, če pa se na Bonifiki zmage ne bodo razveselili Domžalčani, pa bo boj za prvaka tudi teoretično odločen že pred uvodnim žvižgom v Mariboru. V taboru vijoličastih so samozavestni. Ni nam uspelo prejšnjo, a imamo novo priložnost za slavje to soboto. Motiv je velik, želja prav tako. Lepše bo slaviti pred večjim številom naših navijačev. Že v Ljubljani jih je bilo veliko z nami, za kar jih moramo pohvaliti in se jim zahvaliti za prihod v tolikšnem številu. Zdaj jih vabimo, da si pripravimo skupaj prav poseben vijol’čni večer. Zadostuje ena, želimo tri. Vemo pa, da v Ljudskem vrtu težko izgubljamo točke,” je že po tekmi v Stožicah dejal vezist Aleks Pihler, ki bo v primeru izognitve poraza slavil prvi naslov državnega prvaka.

V Mariboru se tako obeta pravi nogometni praznik, na katerega vabi tudi steber vijoličaste obrambe Marko Šuler, ki je pred več kot desetimi leti dva naslova državnega prvaka osvojil tudi z Gorico: Želimo narediti ta zadnji korak in verjamem, da se bo nabralo veliko število gledalcev. Vemo, da je Maribor takšen klub zaradi zadev okrog igrišča, ljudi, ki živijo s klubom. Tukaj smo zaradi njih, radi bi se jim oddolžili za zaupanje in podporo. Lepo bi bilo tisto, za kar smo garali vso sezono, proslaviti z našimi navijači. Čeprav vedno ne blestimo z igro, skušamo poskrbeti, da bodo zadovoljni. To je največji motiv. Brez tega mariborskega občinstva Maribor ne bi bil, kar je.”

Goričani bodo za razliko od minule tekme s Krškim, ki tako kot derbi v Stožicah ni ponudila zadetkov, v štajerski prestolnici zaigrali močnejši za Matijo Bobna, Tilna Nagodeta in Andrijo Filipovića, ki bi lahko v konici napada nadomestil poškodovanega Mirana Burgića, ki je že sklenil letošnjo sezono.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…