Slovenski ljubitelji nogometa že z nestrpnostjo štejejo dneve do 11. februarja, ko bodo v deželi na sončni strani Alp po natanko dveh mesecih ponovno oživele prvoligaške zelenice.

Uvodna sobota bo poskrbela tudi z obračunom Celja in Mure, ki sta s svojimi potezami v zadnjih tednih dodobra razgrela ozračje med navijači. Za zdaj se zdi, da so zmagovalci Celjani, ki so v v svoje vrste pripeljali kar četverico nogometašev, ki so še donedavnega nosili črno-beli dres. Po Ninu Koutru, Matku Obradoviću in Žanu Karničniku se je v knežje mesto v začetku januarja preselil tudi Luka Bobičanec. Vsi so v preteklosti bili pomembni akterji pri uspehih Prekmurcev.

Nazadnje so prestop hrvaškega vezista, ta je v minulih sezonah veljal za motorja Mure na sredini igrišča, Štajerci začinili z duhovito provokacijo na svojih spletnih omrežjih. “Ker v življenju ni vse črno-belo. Ker so lepe in še lepše stvari. In kako lepše začeti spomladanski del sezone kot z obiskom Stadiona Z’dežele?” so v najavi za prvi spomladanski obračun zapisali v Celju in razburili številne privržence v Murski Soboti.

Muraši grofom niso ostali dolžni in so najavili, da bodo dokazali, kdo so: “Celje sigdar čarno-bejlo je! Večkrat smo Sloveniji že dokazali, kdo smo… Tokrat nas čaka nova naloga.” Kmalu zatem so začeli z organizacijo številčnega gostovanja za dvoboj v mestu ob Savinji, ki bo pomemben tudi z vidika borbe za Evropo.

Odziv navijačev Mure je izjemen. V Prekmurju so že pred časom uspeli napolniti sedem avtobusov, prav tako je za pričakovati, da bo veliko prekmurskih privržencev na pot odšlo v lastni režiji. V to niti niso všteti prevozi, ki jih organizira navijaška skupina Black Gringos. Število prodanih vstopnic je že preseglo mejo 500, do sobotnega dvoboja pa se bo ta številka zagotovo še dodatno dvignila. Prekmurci vsekakor ponovno dokazujejo, da stojijo za svojim klubom. Glede na dosedanjo prodajo vstopnic se v internem medsebojnem obračunavanju med kluboma Muri, kot kaže, obeta zmaga na tribunah. Vprašanje ostaja le, kdo bo zmagal na zelenici?


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Dane s bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko …