Benjamin Morel, ki je ob Mateju Podlogarju ena od dveh poletnih okrepitev domžalskega kluba, se podobno kot soigralci, pripravlja na začetek sezone. Domžalčane v nedeljo čaka gostovanje v Novi Gorici, kjer so bili lani nadvse uspešni, saj so na dveh tekmah osvojili štiri točke, Francoz, ki ima zaradi dejstva, da govori zgolj francosko, še nekaj težav s sporazumevanjem, pa se zaenkrat še spoznava z novimi soigralci in okoljem.


“V Franciji sem imel nekaj neprijetnih izkušenj, zato sem želel začeti znova. Hotel sem igrati na poklicni ravni in na to priložnost sem moral kar nekaj časa počakati. Dobil sem klic iz Domžal in odločil sem se, da pridem na preizkušnjo. Zelo sem vesel, da imam priložnost spoznati novo kulturo in nov način dela. Sem zelo motiviran, saj želim dano priložnost čim bolje izkoristiti,” je v pogovoru za spletno stran domžalskega prvoligaša povedal Benjamin Morel. Ofenzivno usmerjani vezist, ki je pred dobrim mesecem dopolnil 27 let, ima izkušnje z igranjem v prvem in drugem razredu francoskega nogometa, saj je v preteklosti nosil dresa Caena in Clermonta, v lanski sezoni pa je igral za amaterska kluba Bayeux in Granville. Nogometaš, ki se je treningom priključil v drugem delu junija in se že dan po prihodu na preizkušnja izkazal v obračunu z Zagrebom, zaenkrat še ni na optimalni ravni fizične pripravaljenosti: “Najprej se moram fizično primerno pripraviti, potem pa si bom poizkušal prislužiti prve minute na igrišču in sčasoma tudi mesto v udarni enajsterici. Ekipi želim pomagati uresničiti zastavljene cilje. Zavedam se, da si klub želi uvrstitve v evropsko tekmovanje. Pričakujem zahtevno prvenstvo, saj poznam kvaliteto Maribora, ki je lani odlično igral v Evropski ligi. Prepričan sem, da nam lahko uspe priti do zastavljenih ciljev.”

Morel, ki je v pogovoru povedal tudi, da so treningi v Sloveniji v primerjavi s Francijo bolj usmerjeni v fizično pripravo, bo na rumeno-modrem dresu nosil številko 87.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…