Direktor NK Maribor Bojan Ban, je za klubsko spletno stran spregovoril o aktualnih dogodkih v klubu, v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Že pred prekinitvijo tekmovanja, je bilo v taboru vijoličastih pestro, saj sta odstopila trener Darko Milanič ter nekaj dni kasneje tudi športni direktor Zlatko Zahovič.


Direktor Ban je predstavil dogajanje v klubu v preteklih dneh in se ob odhodu zahvalil najuspešnejšemu trenerju in športnemu direktorju v zgodovini kluba: “Kot je že napovedal predsednik, smo v klubu v preteklih dneh, nekako poizkušali zastaviti smernice prihodnjega delovanja kluba. Zadnja odigrana tekma spomladanskega dela, pred prekinitvijo tekmovanja, je imela za NK Maribor kar nekaj posledic. Dejstvo je, da sta se poslovila na njun predlog Darko Milanič, najtrofejnejši trener v zgodovini NK maribor, nekaj dni kasneje Zlatko Zahovič, daleč najuspešnejši klubski funkcionar. Izkoristil bi priliko, da bi v imenu nogometnega kluba in svojem osebnem imenu, se jima res iskreno zahvalil za fantastično sodelovanje, za vse uspehe, ki smo jih dosegli v teh letih. Z vzpostavitvijo branda za Evropo in ob tej priložnosti, res najlepša hvala.”

“Imeli smo enega kandidata, njegove smernice prhodnjega delovanja, so v bistvu enake klubskim in moram reči, da je bil dogovor zelo hitro sklenjen. Menimo, da je po strokovni plati, po poznavanju klubskega ustroja, najprimernejši. Da se vzpostavijo neke nove vijolične tirnice, kar je Oliver tudi do sedaj potrdil, s svojim dosedanjim sodelovanjem kot vodja strokovnega dela nogometne šole,” je direktor komentiral imenovanje novega športnega direktorja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Lotrič ostal brez kluba

Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…