Na tekmi 32. kroga Prve lige Telemach je Maribor že po petnajstih minutah tekme ostal brez svojega prvega vratarja. V 13. minuti je ob posredovanju pri enajstmetrovki nesrečno padel na ramo in tekmo predčasno zaključil. Takoj je bilo jasno, da ne gre za lažjo poškodbo, vendar v taboru vijoličastih so kljub temu upali, da sezone za Juga še ni konec.


“Šlo je za stanje po izpahu ramenskega sklepa, poškodovane so bile številne strukture in potrebna je bila operacija,” je pojasnil dr. Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe NK Maribor. Letošnja sezona je za mariborskega čuvaja mreže tako že končana, po operativnem posegu pa sledi obdobje prisilnega počitka, z večmesečnim okrevanjem, tako da bo izpustil tudi začetni del nove sezone.

“Zdaj je vse v redu, operacija je potekala po predvidenem načrtu. Počutje je situaciji primerno. Žal se zgodijo tudi takšne stvari, kot v življenju moraš biti v nogometu pripravljen na vse, tudi na tovrstne zaplete. Trenutno so prve misli povezane s tem, da je najbolj pomembno uspešno prestati okrevanje. Najprej sledi obdobje popolnega mirovanja, nato bo dovoljeno pasivno razgibavanje roke, ki jo bom v naslednji fazi lahko začel premikati do določenih stopinj. Medtem pa bom ohranjal fizično pripravljenost, seveda brez obremenjevanja roke,” pravi številka ena 15-kratnih državnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Anže Mlakar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva kadrovska poteza Celja, napadalec se vrača po sedmih letih

Iz Nogometnega kluba Celje, so danes sporočili, da se je njihovemu moštvu pridružil Gregor…