Pomembno vlogo v dresu Maribora je imel v zadnjem času vse boljši Brazilec z italijanskim potnim listom Arghus Soares Bordignon. Po tem, ko se je na tekmah s Chelseajem ‘ruval’ z Didierjem Drogbajem in Diegom Costo, se je v Lizboni po robu postavljal še Islamu Slimaniju.  Včeraj se je na igrišču ‘tepel’ še z izjemnim Nizozemcem Klaas-Janom Huntelaarjem. Arghus je dokazal, da je izjemno srčen igralec, ki ga velikokrat ponesejo čustva, a na igrišču vedno pusti srce. In prav borbenost in čustvenost ga delata priljubljenega med navijači. Bil je že med odpisani, ko je v Maribor prišel Marko Šuler, saj je Korošec kazal izjemne igre, a se Arghus ni dal. Pridno je treniral in čakal na svojo priložnost, ki jo je dočakal in jo odlično izkoristil.


Žal se Mariboru tokrat ni izšlo tako, kot so si želeli. Poraz s Schalkejem jih je vrgel iz evropskih pokalov, a morajo biti ponosni na to, kar so v tem jesenskem delu storili. Zadnjega srečanja z Nemci se je dotaknil tudi Arghus: “Tekma je bila izjemna. Poskušali smo do zadnjih minut, a oni so izredno kakovostna ekipa. Moje mnenje je, da smo odigrali dobro, a nam je zmanjkalo kanček sreče. Ni lahko igrati proti takšnim ekipam v Ligi prvakov. Nismo zadovoljni, a moramo dvigniti glave gor in delati na tem, da bomo v naslednjem letu spet del tega najelitnejšega tekmovanja. Gremo naprej.” Žal je odločila ena napaka na srečanju, ki je vijoličaste stala boljšega rezultata. A roko na srce, so Nemci v Ljudskem vrtu dosegli to, po kar so prišli. “Poskušali smo še rešiti tisto napako, ki smo jo storili. Slabo sem podal žogo in končalo se je tako, kot si nismo želeli. Veliko duelov sem na tem srečanju dobil v mojo korist, na vseh srečanjih dam vse od sebe. Zadovoljen sem s svojimi predstavami v zadnjem času, prav tako je ekipa dokazala, da je izredno kakovostna. Lahko se kosamo z vsako ekipo,” je optimistično dejal centralni branilec Maribora.

Arghus se je pred tedni dobro ruval tudi z odličnim Drogbajem. (Foto: Jure Banfi)
Arghus se je pred tedni dobro ruval tudi z odličnim Drogbajem. (Foto: Jure Banfi)

Nekaj besed je namenil tudi samem tekmovanju v katerem so Mariborčani nastopali že pred petnajstimi leti. “Liga prvakov je izjemna. Je neka nova dimenzija tekmovanja. Tukaj se vsi obnašajo na višjem nivoju. Navijači navijajo še z večjo strastjo, kot v domačem prvenstvu. Liga prvakov je res nekaj več. Rad bi čestital prav vsem udeležencem, ki smo bili del tega. Na srečanjih proti Chelseaju, Sportingu in Schalkeju smo se prikazali v izjemni luči. Osvojili smo tri točke in skozi Ligo prvakov smo rasli. Ko sem pred štirimi leti prišel v klub, smo bili na neki točki, ki je bila izjemno nizka. Zdaj smo napredovali in se dvignili veliko stopnic višje,” je še povedal Arghus in o trenutku, ki si bo ga zapomnil za vse življenje dodal: “Predvsem domača tekma proti Chelseaju je tista, ki bo ostala v trajnem spominu. Tista tekma, ko sva se z Rajčevičem ‘tepla’ z Drogbajem in Costo. Tudi rezultat je bil takšen, ki si ga bomo zapomnili za vse večne čase.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…