Goričani so člani prvoligaške druščine že vse od časa samostojnosti, ob Mariborčanih in Celjanih so edini, ki na prvoligaških zelenicah nastopajo že 24. sezono, a tako slabega začetka sezone na Goriškem še ne pomnijo. Prvič se je namreč zgodilo, da moštvo v uvodnih štirih krogih ni osvojilo niti točke, saj se je moštvo trenerja Luigija Apollonija praznih rok, kljub solidnemu prvemu polčasu, ko so celo povedli, vrnilo tudi iz Maribora.


Luigi Apolloni je po tekmi dejal, da se je moštvo že pred tekmo zavedalo zahtevnosti obračuna in predvsem kvalitete nasprotnika, na strani Goričanov pa v tem trenutku ni niti samozavest: “Zavedali smo se, da prihajamo k nasprotniku, ki je kvalitetnejši. Maribor je skozi evropske tekme zasluženo napredoval, na kar smo se tudi pripravljali. Še vedno smo v fazi sestave ekipe, imamo veliko mladih, neizkušenih nogometašev. Smo omejeni, videlo se je, da je Maribor tehnično in fizično boljša ekipa, mi pa bomo morali ta vidik nadgraditi. Škoda, da smo v prejšnjih tekmah doživeli tri poraze, čeprav smo si po prikazanem na igrišču zaslužili tudi več, kar se pozna tudi pri izgubi samozavesti. Potrebno je ostati optimist ter v tekme iti samozavestno in z željo po zmagi.”

“Obveza vsakega nogometaša, trenerja in delavca v klubu je, da se trudi in daje svoj maksimum. Trenutno se nahajamo v trenutku, ko je težko. Morala zaradi nesrečnih porazov ni na visoki ravni, a bomo to popravili, ko bomo dobili še nekaj več kvalitete in izboljšali moštvo,” je v umirjenem tonu po tekmi razlagal 47-letni strokovnjak iz Frascatija, ki ga že v sredo čaka nov obračun z vijoličastimi, v Novi Gorici bo na sporedu superpokalni obračun. Nekdanji reprezentant Italije bo skušal pri svojih varovancih dvigniti predvsem nivo samozavesti: “V tekmo bomo šli tako kot danes, z željo po zmagi in presenečenju. Vemo, da bodo imeli Mariborčani več možnosti pri osvežitvi ekipe. V tekmo je potrebno iti samozavestno in jo poizkušati dobiti. Fantje bodo morali preteklost odmisliti, vsako nova tekma je priložnost za novo dokazovanje in v temu duhu se bomo pripravljali tudi na sredino tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…