Nogometaši Gorice se danes po tritedenskih pripravah v Collecchiu in Ponte di Legnu vračajo v Slovenijo. Med potjo se bo goriška zasedba ustavila še ob Gardskem jezeru, kjer bo odigrala tretjo pripravaljlno srečanje. Po dveh nižjeligaših bo tokratni nasprotnik precej zahtevnejši, saj bo nasproti stal romunski podprvak Astra.


Strateg Luigi Apolloni, ki je v minuli sezoni goriško barko popeljal do pokalne lovorike, je pred odhodom iz Italije nekaj besed namenil tudi za La Gazzetto di Parma in spregovoril o pogojih v vadbenem središču Parme v Collecchiu: “Športni centri kot je ta v Collecchiu so idealni za pripravo vsakega moštva. Ob igriščih je zelo pomembna tudi vsa potrebna logistika, v vadbenem središču so sobe, telovadnica, območje za tretma nogometašev.”

Preboj v kvalifikacije Evropske lige sta si na igrišču priigrali Gorica in Parma, a je slednja po nastopih z licenco ostala brez evropskih nastopov. Gorico v uvodnem krogu čaka norveški Molde, v preteklosti dvakratni norveški prvak, Apolloni pa je pred odhodom iz Italije Pietru Leonardiju, direktorju Parme, v šaljivem tonu predlagal zanimiv posel: “Leonardiju sem v šali dejal, naj nam posodi Amaurija, Cassana in še koga, da bi se prebili v skupinsko fazo tekmovanja, saj bo za nas težko. Za Norvežani so namreč že trije meseci državnega prvenstva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…