Mariborčani se po dveh zaporednih zmagah s Koprom in Rudarjem, do katerih so prišli v zaključku srečanja, na tretjem zaporednem gostovanju osvojili le točko. Radomeljski strateg Dejan Djuranović, v preteklosti tudi kapetan vijoličastih, je svoje varovance odlično pripravil na mariborsko igro, ki je bila na domžalski zelenici le bleda predstava evropskih predstav Maribora.


“Dan je bil takšen, kot je bil. Radomlje so igrale odlično v obrambi, z ogromno energije in teka. Bili smo boljši, si ustvarili nekaj priložnosti, tekmeci pa so se rešili tudi z izbijanjem žoge z golove črte. Zgodi se takšna tekma, ko žoga ne gre v gol. Ni razloga za negativne zadeve, gledamo pozitivno naprej,” je uvodoma dejal Ante Šimundža, strateg vijoličastih, ki prav danes praznuje 43. rojstni dan. Varovanci mu za rojstni dan niso namenili najlepšega darila, saj je remi z zadnjeuvrščenim moštvo Prve lige Telekom Slovenije, ki je v zadnjih treh krogih osvojilo celotno bero petih točk, zagotovo negativno presenečenje. Šimundža je v Domžalah pogrešal štiri člene začetne enajsterice, saj so obračun zaradi lažjih poškodb izpustili Agim Ibraimi, Mitja Viler, Petar Stojanović in Amir Dervišević, kljub temu je Mariborčan za klubsko spletno stran poudaril, da to ni imelo vpliva na razplet, največ preglavic je vijolicam predstavljala odlično postavljena domača obramba: “Vsi, ki so igrali, so že bili v ekipi. Izbrana je bila sveža ekipa, z manj utrujenimi igralci. Zasedba ni vplivala na razplet, težave nam je povzročalo, da je bila ekipa Radomelj v fazi obrambe na zelo visoki ravni.”

Državne prvake že v torek zvečer čaka drugi krog elitne Lige prvakov, vijoličasti gostujejo pri Schalkeju, ki je včeraj v porurskem derbiju ugnal Borussio iz Dortmunda. Šimundža je še enkrat več poudaril, da včerajšnji remi za torkov obračun ne  bo imel posledic: “Imamo točko več, ta neodločen rezultat nima nikakršnega vpliva na dogajanje, ki sledi. V glavah se bo treba pripraviti na hitrejši nivo, na hitrejše igrišče. Fantje so dovolj profesionalni, da vedo, kako naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…