Jutri ob 20:45, ob prihodu dvaindvajseterice nogometašev na zelenico Ljudskega vrta, bo v Mariboru že donela himna Lige prvakov, le-to pa bi v primeru uspeha jeseni v Ljudskem vrtu slišali še trikrat. Vijoličastim proti zagrebškemu Dinamu in plzenski Viktorii v minulih dveh letih ni uspelo, tudi tokrat nasprotnik ne bo od muh, saj ima Celtic v evropskih tekmovanjih že bogato zgodovino, kar sta na današnji tiskovni konferenci poudarila tudi Ante Šimundža in Dare Vršič.


“Priprave na pomembno tekmo potekajo po ustaljenem ritmu, spoznavamo dobre in slabe strani nasprotnika, vemo kaj želimo, analiziramo posameznike in ekipo. Veseli pa tudi spoznanje, da nimamo težav s poškodbami, saj so vsi igralci pripravljeni na tekmo,” je uvodoma dejal Šimundža, ki se zaveda, da bo Celtic kljub temu, da je pred sezono zamenjal trenerja, Neila Lennona je zamenjal mladi Norvežan Ronny Deila, zahteven tekmec: “Dobili so novega trenerja, tako da njegove ideje še niso povsem vidne, ampak na tistih tekmah, ki smo jih pogledali, se že vidi njegova roka. Prakticira skandinavski način igre, z ogromno agresivnosti, dinamike in hitrih tekov. Ne glede na trenerja, je Celtic velik klub, s tradicijo v Evropi in zavedamo se, da nas kljub novemu trenerju čaka zahtevna naloga.”

Šimundža je bil leta 1999 z zadetkom na povratni tekmi s francoskim Lyonom eden od junakov zgodovinske uvrstitve med najboljše evropske klube, a je 42-letni Mariborčan poudaril, da mu misli niso uhajala na dogodke izpred desetletja in pol: “Po pravici povedano, mi misli niso uhajale na dogodke izpred 15 let. Iz preprostega razloga, ker sem bil tedaj v vlogi nogometaša, sedaj pa sem trener in v tem je velika razlika. Maribor si želi v Ligo prvakov, vsi v klubu, mestu in navijači smo zelo ambiciozni, smo pa obenem v klubu tudi realni. Priprava na tekmo je potekala brez evforije, Evropo imamo zagotovljeno do decembra, seveda pa želimo narediti še stopničko naprej.”

Foto: Jure Banfi
Dare Vršič: “Maribor na Ligo prvakov čaka 15 let. Verjamem, da nam lahko uspe!” (Foto: Jure Banfi)

“Igramo proti vrhunskemu nasprotniku, motivacija je na najvišji možni ravni. Smo povsem mirni, saj izgubiti nimamo veliko, pridobimo pa lahko ogromno. Maribor na Ligo prvakov čaka že 15 let in verjamem, da smo zmožni preboja naprej,” pa so bile uvodne besede Dareta Vršiča, ki bo tudi v obračunu s škotskim prvakom eno glavnih orožij vijoličastih. Obračuni s škotskimi predstavniki vijoličastim v zadnjih letih ležijo, 29-letni vezist upa, da se bo podobno razpletlo tudi s tretjim škotskim predstavnikom: “Obračuna z Rangersom in Hibernianom kažeta na to, da Mariboru tekme s škotskimi klubi ležijo. Verjamem, da bo tudi v tretje tako. Tekme v Evropi so vselej težke, tako je bilo že na tekmi z Zrinjskim. Če nisi dobro postavljen, imaš težave, če puščaš delček prostora, lahko pride do težav. Trener nam bo dal napotke, kako delovati jutri in mislim, da ne bo težav, saj bomo vsi z glavo na igrišču, zato se ne bojim, da ne bi upoštevali dogovora.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…