Mariborčani, ki so se pred dnevi drugič prebili v skupinski del Lige prvakov, bodo na Ljudskem vrtu gostili londonski Chelsea, Schalke iz Gelsenkirchna in lizbonski Sporting. Morda ne najbolj atraktivna skupina, a zato nič manj zahtevna in zanimiva.


Žreb so si igralci skupaj s strokovnim štabom, tudi z Zlatkom Zahovićem, pod vzhodno tribuno ogledali v družbi novinarjev. Želja nekaterih igralcev, da bi v Ljudskem vrtu gostoval tudi madridski Real, se sicer ni uresničila, a razočaranja kljub temu ni bilo. “Pokazali smo, da se znamo boriti z vsemi ekipami, tako bo tudi v Ligi prvakov. Vse ekipe v Ligi prvakov so dobre. Čakajo nas težke tekme, a se bomo potrudili in garali vsako tekmo. Videli bomo kaj bo to prineslo, upamo pa, da nam bo to prineslo čimveč točk,” je po žrebu dejal Aleksander Rajčević, ki ga jeseni čaka precej zahtevnih opravil, ki jih bo skušal skupaj z Markom Šulerjem, ta je še enkrat potrdil reprezentančno upokojitev, opraviti čim bolje. Tudi izkušeni koroški branilec je po žrebu poudaril, da bodo Mariborčani igrali v zanimivi skupini: “Zanimiva in atraktivna skupina, bo veselo in kaj za pogledati. Kaj drugega z Ligo prvakov ni bilo za pričakovati. Dalo se bo tudi kaj pokazati. Sam pred žrebom nisem imel favoritov, niti sedaj nikogar ne obžalujem. V tekmovanju so najboljši elitni klubi,” je dejal Marko Šuler, ki vsaj zaenkrat nima nobenih pričakovanj: “Niti ni realno že tako hitro imeti pričakovanj, saj se lahko hitro opečeš ali pregoriš. Do začetka tekmovanja je še nekaj časa in potrebno je iti počasi.”

Ante Šimundža, ki se je ob vprašanju, ali je spopad s trojico klubov že smetana na torti, le nasmehnil, je dejal, da čaka vijoličaste zanimiva skupina, s tremi različnimi slogi igre: “Skupina je raznolika, atraktivna, zanimiva in s tremi različnimi stili nogometa. Po žrebu uvodnih dveh bobnov smo si želeli skupini B ali G, v slednjo smo bili izžrebani tudi mi, s čimer smo zadovoljni.” Mariborski strateg, ki je z različni dosežki postal že pravi srečni talisman Ljudskega vrta, si kljub zahtevnim nasprotnikom želi tekmovati in osvajati točke: “Želimo si biti konkurenčni, spoznati tekmovalne zahteve Lige prvakov in strmeti k tekmovanju, saj ne bi bili pravi športniki, če ne bi želeli tekmovati.”

V bobnu Lige prvakov sta bila sicer še dva Slovenca, Jan Oblak se bo z Atleticom meril z Juventusom, Olympiakosem in Malmöjem, medtem ko bo madridski Real, ki so si želeli tudi vijoličasti, moči meril tudi z Ludogorcem, pri katerem igra Roman Bezjak. Bolgarski prvaki bo sicer igral še z Baslom in Liverpoolom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…