Mariborčanom je uspelo še četrto leto zapored, saj bomo tudi to jesen v Ljudskem vrtu spremljali skupinsko fazo evropskih tekmovanj. Vijoličasti so se s skupnim izidom 3:2 še tretjič zapored uvrstili na zadnjo stopničko pred skupinsko fazo Lige prvakov, kjer sta bila zagrebški Dinamo in Viktoria iz Plzna prevelik zalogaj. Ime nasprotnika bodo Mariborčani izvedeli v petek, nekaj čez 12. uro.


Ante Šimundža, strateg vijoličastih, je svoje varovance dobro pripravil na oba obračuna z izraelskim državnim prvakom in obakrat uspel ukaniti tudi španskega strokovnjaka na klopi Maccabija, Oscarja Garcio. Nekdanji napadalec se je po koncu tekme zadovoljno dejal: “Maccabi je odlična ekipa, toda z našo predstavo smo potrdili izredno kvaliteto. Bili smo na visoki ravni, dosledno izpolnjevali naloge, ob vseh dobrih zadevah pa je drugi gol pomenil prelomni trenutek, ko smo dokončno dokazali Maccabiju, da smo na pravi poti, kako izkoriščamo svoje priložnosti. Ta tekma je smernica za naprej, čestitke vsem, pohvala dvakratnemu strelcu Agimu Ibraimiju, ki s podporo ekipe prinaša dodano vrednost. Liga Europa je zagotovljena, zaradi naše ambicioznosti pa si seveda želimo tudi Ligo prvakov.”

Agim Ibraimi: "Z Maccabijem se ne nameravamo zadovoljiti!" (Foto: Jure Banfi)
Agim Ibraimi: “Z Maccabijem se ne nameravamo zadovoljiti!” (Foto: Jure Banfi)

Podobno kot 42-letni Mariborčan je tudi Agim Ibraimi, z dvema zadetkoma osrednji junak obračuna, pogled že usmeril v prihodnost in napovedal, da se s skalpom Izraelcev ne nameravajo zadovoljiti: “Zaslužena zmaga, pohvale vsem. Občutki so fenomenalni, s tem pa se ne nameravamo zadovoljiti. Toda gremo tekmo po tekmo, ne bomo razmišljali predaleč vnaprej. Bilo je vroče, pogoji so bili neizprosni, a v takšnih razmerah odmisliš vse. Celotna ekipa je garala, oni so poizkusili vse, posegli po vseh načinih, da nas ustavijo, a jim ni uspelo. Škoda za dobljena zadetka, vendar smo ves čas verjeli vase. Vedeli smo, da nas čaka nova priložnost, da zatresemo mrežo. Če bi igrali v Izraelu, bi jim zabili še kakšen gol.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…