Mariborčani so skoraj treh urah leta srečno in varno prispeli na Ciper, kamor so zaradi visoke vročine in vlage v zraku izjemoma odpotovali že dva dni pred povratnim obračunom z izraelskim prvakom Maccabijem iz Tel Aviva. Odgovor o potniku v playoff Lige prvakov bo znan v torek zvečer, obračun se bo pričel ob 20. uri po slovenskem času.


“Na pot smo se odpravili dva dni prej, da se prilagodimo na vlago in drugačne razmere. Že med pripravami smo igrali nekaj tekem v vročini, izjemni sopari, tako da smo seznanjeni s tem, kar nas čaka,” je za spletno strani državnih prvakov dejal Ante Šimundža, ki je dejal, da bo igranje na Cipru za vijoličaste morda rahla prednost, a to ne bo odločilnega pomena. Maribor ima po zaslugi Damjana Boharja zadetek prednosti, a mariborski strateg poudarja, da v Larnaki ne bodo zgolj branili prednosti iz Ljudskega vrta: “Imamo gol prednosti, a ne razmišljamo o izhodišču iz Ljudskega vrta. Prednosti ne bomo branili. Nismo obrambno usmerjena ekipa, težimo k temu, da vedno zabijemo gol. So pa jasne nekatere zakonitosti v igri, vse zadeve izhajajo iz obrambe. Vemo, kakšen je vložek, na kakšen način se igra v Evropi.”

42-letni Mariborčan je na prvem srečanju za nasprotnika pripravil kar nekaj presenečenj, tudi tokrat pa imajo vijolice možnost izbirati med dvema, morda celo tremi različnimi strategijami: “Pripravili smo dve strategiji, na voljo je tudi tretja. Do tekme imamo še tri treninge in dovolj časa, da izberemo, kako v tekmo. Dostopnih nam bo še nekaj koristnih informacij. Če bi šli na pot z razmišljanjem, da je napredovanje samoumevno, bi se hitro opekli.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…