Mariborčanom je uspelo, Zrinjski je padel, z zadetkoma sta vijoličaste v nadaljevanje kvalifikacij za Ligo prvakov popeljala Dare Vršič in Agim Ibraimi. V pomembnem obračunu sta odločala potrpljenje in izkušnje, oba dejavnika pa sta bila na strani Maribora, s čimer sta se strinjala oba stratega.


“Lahko rečem, da smo večji del tekme dobro stali na igrišču, držali korak s kakovostnim in izkušenim Mariborom. Veseli smo, da smo igrali kvalifikacije za Ligo prvakov, zahvalil bi se svojim igralcem kot tudi navijačem, ki so bili tudi v Sloveniji ob naši strani. Prišli smo z namenom, da poskušamo premagati favorita, do 37. minute smo imeli igro in kontrolirali dogajanje, imeli tri priložnosti, iz katerih bi lahko zadeli, a na žalost nismo. Nato je sledila nekakšna črna luknja v naši igri in na žalost smo odšli na odmor z neugodnim izidom. Gostitelje je gol, igralci so mi povedali, da prekrška nad Tavaresom ni bilo, dvignil, nas pa prizemljil. Tudi enajstmetrovka v korist Maribora je bila po mojem mnenju sporna, takrat je bila tekma odločena, nam pa tako velike razlike ni uspelo nadoknaditi. Mislim vseeno, da smo nasprotnikom nudili dober odpor, Maribor je iz dveh lepih priložnosti zadel, zato moram ekipi in trenerju Šimundži čestitati za uvrstitev v naslednji krog, želim pa jim veliko uspeha v nadaljevanju,” je po obračunu razpredal umirjeni Branko Karačić, 53-letni hrvaški strateg, ki je svoje varovance dobro pripravil na gostovanje v Ljudskem vrtu.

“Mislim, da je naša zmaga popolnoma zaslužena, bili smo boljši skozi celotno srečanje. Zrinjski se je v prvem polčasu dobro postavil, ni nam omogočal igre, a smo bili potrpežljivi in smo nadzorovali potek tekme, stopnjevali ritem proti koncu prvega polčasa, imeli tri ali štiri priložnosti in zabili po prostem strelu. V drugem polčasu smo vedeli, da bomo imeli dovolj prostora, priigrali smo si enajstmetrovko, zadeli smo še enkrat in zasluženo zmagali,” je po zahtevnem obračunu povedal Ante Šimundža, ki je vijoličaste popeljal do tretjega kroga kvalifikacij Lige prvakov, kjer se bodo vijoličasti pomerili z izraelskim prvakom in si na ta način zagotovili vsaj še štiri evropske preizkušnje. Strateg vijolic je potrdil, da je bil vložek v srečanje velik, zato tudi igra ni bila najlepša za oko: “Vložek v tekmo je bil ogromen, vedeli smo, da bomo morali imeti potrpljenje. Veseli, da smo mrežo znova ohranili nedotaknjeno in vedeli smo, da se nam bo priložnost ponudila, imeli smo dve lepi priložnosti, a smo bili nato uspešni po prekinitvi.”

Kot smo že zapisali, se bodo vijoličasti v tretjem krogu kvalifikacij pomerili z izraelskim državnim prvakov Maccabijem iz Tel Aviva. Prvi obračun, ki ga bodo gostili Mariborčani, bo v Ljudskem vrtu odigran v sredo, s pričetkom ob 20:30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…