Mariborčanom je po petnajstih letih in dveh neuspelih poizkusih, ko so morali nogometaši priznati premoč Dinamu in Viktorii, uspelo veliki preboj med 32 najboljših klubov v Evropi. Damjan Bohar je v Ljudskem vrtu najprej dokončal za remi s škotskimi prvaki, delo pa je ob podpori celotnega moštva v 75. minuti dokončal kapetan Marcos Tavares.


“To je velik uspeh, za vse nas. Za klub, za navijače, za mesto Maribor, za celotno Slovenijo. Trdo smo delali za ta korak, nocojšnja zmaga pomeni uresničitev želja in je nagrada za ves trud vseh v klubu. Ter najlepše darilo za naše navijače, ki nam vedno stojijo ob strani. Velike čestitke ekipi za veliko predstavo,” je po zgodovinskem obračunu, po katerem so se vijoličasti drugič v zgodovini prebili v skupinski del Lige prvakov, dejal Ante Šimundža, ki je nekaj besed namenil še opisu zahtevnega srečanja: “Pričakovali smo takšen Celtic. Vedeli smo, da bodo začeli previdneje in skušali skozi tekmo dvigniti ritem. Celtic Park je zahtevno gostovanje za vsako ekipo, navijači ustvarjajo pritisk, zato sem verjel, da bodo morali po zmago. Temeljito smo se pripravili na tekmo. Celticu ne ustreza ekipa, ki goji kombinatorno igro. Vršič, Tavares, Ibraimi so oddelali fazo obrambe in bili nevarni v napadalnih akcijah. Namen smo dosegli, ohranjali smo posest žoge in tako prišli do cilja.”

Kljub temu pa je 42-letni strateg tudi po velikem slavju z mislimi že pri naslednji tekmi, posebnih želja pa pred četrtkovim žrebom skupin Lige prvakov nima: “Nimam posebnih želja. Povedano po pravici, trenutno še ne razmišljam o tem, ampak o naslednji tekmi. To pa so Domžale.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…