V Novi Gorici bo Ankaran gostil kidričevski Aluminij. Srečanje se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico med deseto in osmouvšrčenima ekipa iz prvenstvene lestvice pa bo delil Dejan Balažič. Kar vsa tri dosedanja srečanja med obema ekipama v letošnji sezoni so se končala brez zmagovalca z identičnimi rezultati 1:1.


Ankarančani, ki po sredinem porazom zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici bodo tokrat gostili Kidričane. Primorci bodo z enim očesom prav gotovo spremljali dogajanje v Velenju, kjer bo istočasno igral kranjski Triglav, ter ob tem upali, da uspejo proti rdeče-belim zmagati ob tem pa, da Kranjčanom spodleti proti Velenjčanom. Varovanci Vlada Badžima bodo tako proti Kidričanom šli na vse ali nič, ter upali, da lahko v zadnjem krogu rešijo svoj prvoligaški status. Nekaj težav bo imel Badžim pri sestavi ekipe, saj bo manjkal kaznovani Nkama, ki si je proti Goričanom priigral še četrti rumeni karton.

Rdeče-beli odhajajo v Novo Gorico povsem neobremenjeni in sproščeni. Svoj cilj so izpolnili že pred časom, ko so potrdili osmo mesto in obstanek med prvoligaško konkurenco. V zadnjem krogu so doma priznali premoč  velenjskemu Rudarju, ob tem pa je mrežo knapov zadel najučinkovitejši strelec Kidričanov Ibrahim Mensah, ki je v letošnji sezoni zbral devet zadetkov. Kidričani se tako v Novo Gorico odpravljajo brez večjih pričakovanj, zagotovo pa si varovanci Oliverja Bogatinova želijo prvoligaško sezono zaključiti s poztivnim rezultatom, kateri bi bil lepa popotnica pred sredinim finalom pokala v Ljubljani.

Bodo Ankarančani uspeli premagati Kidričane in se ob ugodnem razpletu tekme v Velenju povzpeti na rešilno deveto mesto? Ali bodo rdeče-beli z prvo letošnjo zmago proti Ankaranu zapečatili usodo Primorcev?

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…