Kot zadnja bosta na zelenico v 34. krogu Prve Lige Telekom Slovenije stopila Ankaran in Celje. Kot je vse odprto v boju za prvaka, je preostalo tudi v boju za obstanek oziroma preboj v dodatne kvalifikacije. Ankaran je kljub osvojenima dvema točkama na zadnjih dveh tekmah padel na zadnje mesto prvenstvene lestvice.


Primorci pričakujejo Celjane po dveh neodločenih izidih, najprej so doma remizirali s Krškim, nato pa veliko točko v Stožicah odščipnili vodilni Olimpiji. V Ljubljani so imeli Ankarančani svoje priložnosti za zmago, vendar že na drugi tekmi zapored niso uspeli zatresti mreže nasprotnika. Odlično delo je opravil vratar Primož Bužan, drugič zapored je mrežo ohranil nedotaknjeno, med drugim je proti Olimpiji ubranil strel z bele točke. Kranjčani so bili včeraj poraženi, tako da ima Ankaran z zmago, morebitno peto v sezoni, priložnost znova zasesti deveto mesto. Do konca sezone jih čakata še dvoboja z Gorico in Aluminijem.

Rezultatsko so Celjani nekoliko padli, saj so na zadnjih petih srečanjih vpisali vsega štiri točke, premagali so Domžale in remizirali z Aluminijem. Celje se še zmeraj bori za četrto mesto, ki morda obeta evropska tekmovanja. Celjani so dobili vse medsebojne dvoboje, konec marca so slavili kar s 7:1. Grofje se bodo podali po 13. Zmago v sezoni, na čelu z napadalcem in strelcem petih zadetkov, Dariem Vizingerjem: »Pred nami so še zadnji trije krogi državnega prvenstva, na katerih bomo naredili vse, da prikažemo tri zelo dobre predstave. Na zadnjih tekmah nam rezultatsko ni steklo, zato verjamem, da se nam bo tokrat vse poklopilo, da nas bo tudi sreča nagradila, potem ko nam je manjkala na nekaterih preteklih tekmah. Proti Ankaranu pričakujem novo zahtevno srečanje, ki ga bo potrebno odigrati maksimalno zavzeto. Želimo si uspeha in zagotovo bomo naredili vse, da z borbeno predstavo vknjižimo vse tri točke.«   

Bodo Celjani le uspeli prekiniti niz slabših rezultatov, ali pa bo pomembne točke v boju za obstanek tokrat osvojil Ankaran?

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…