V Velenju je bila danes na sporedu zaostala tekma 20. kroga Prve Lige Telekom Slovenije. Do presenetljive a zaslužene zmage so v Velenju prišli gostje iz Primorske, ki so z tremi točkami prehiteli kranjski Triglav in so se zavihteli na deveto mesto prvenstvene lestvice. Velenjčani ostajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice.


Srečanje v Velenju so podjetneje pričeli gostje iz Primorske in si preko Tima Vodeba priigrali dve priložnosti, a Vodeb je obakrat meril mimo gola. V 8. minuti so iz prve prave priložnosti povedli Velenjčani, Bužana je premagal Dominik Radić, ki je izkoristil podajo Leona Črnčića. Po zadetku so bili podjetnejši knapi, a sta strela Parfitt-Williamsa in Bijola v 22. in 23. minuti zgrešila svoj cilj.

V 32. minuti so Ankarančani rezultat izenačili, po podaji Erika Glihe je Pridigarja premagal Tim Vodeb. Le minut zatem so Velenjčani še drugič na srečanju povedli, po podaji Davida Kašnika, je le štiri minute po vstopu v igro zadel Vlatko Šimunac.

Do konca polčasa so si Ankarančani priigrali še dve priložnosti, da bi na odmor odšli brez zaostanka, vendar sta bila Felipe Santos in Tim Vodeb nenatančna.

V osmi minuti nadaljevanja so gostje še drugič na srečanju rezultat izenačili, še drugič na srečanju je podal Erik Gliha, Pridigarja pa je ob podaji premagal Felipe Santos.

V 78. minuti je prišel do strela Parfitt-Williams, vendar je strel zletel mimo vrat Bužana.

V 84. minuti so Ankarančani prišli do popolnega preobrata, po podaji Čazima Šuljića, Pridigarja je za vodstvo Primorcev zadel Delgado.

Pet minut pred iztekom rednega dela, se je Radič znašel v priložnosti, a je njegov strel ubranil Bužan, tako da je ostalo pri vodstvu Primorcev. V 88. minuti je iz prostega strela poskušal Bužana ugnati Anže Pišek, toda njegov strel iz kakšnih 25 metrov je zletel malenkost preko vrat.

 

Rudar Velenje : Ankaran 2:3 (2:1)

Radić 8`, Šumunac 33`; Vodeb 32`, Santos 53`, Delgado 84`

Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Kašnik, Pišek, Bijol, Šehić (74` Tučić), Črnčić (28` Šumunac), Novak (61` Bolha), Parfitt-Williams, Radić

Ankaran: Bužan, Mate, Badžim, Soldo, Gliha, Vodeb, Delgado, Šuljić, Nkama, Santos (91` Bišević), Furjan (46` Pahor)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…