Ljubljanska Olimpija v primerjavi z minulo sezono, v letošnji pod vodstvom Darka Karapetrovića doživlja pravo renesanso. Prenovljeno moštvo je v novo sezono krenilo nad pričakovanji in se s tekmo manj nahaja na tretjem mestu, tik za Mariborčani, ki imajo pred rivalom le točko prednosti. Jutrišnji obračun bi torej lahko prinesel tudi zamenjavo tik pod vrhom lestvice, a v gostujočem taboru v slogu letošnje sezone niso želeli napovedati skalpa državnih prvakov.


“Najvažneje je, da smo med tednom opravili odlične priprave na derbi. Večina poškodovanih nogometašev se vrača v kader, kar mi dan pred velikim obračunom prinaša zgolj sladke skrbi,” je dan pred večnim derbijem dejal Darko Karapetrović, 38-letni strateg ljubljanskega prvoligaša. Mladi trener zeleno-belih bo lahko v Ljudskem vrtu računal na večino nogometašev, saj bo lahko v ogenj poslal tudi izkušenejše moči. Aleksander Šeliga, Miran Burgič in Aleksandar Rodić so v zadnjih dneh morali prisilno mirovati, z njihovo pomočjo, predvsem pa izkušnjami, pa bo mlada četa zmajev zagotovo močnejša. Tega se zaveda tudi Karapetrović, ki ni želel jasno izraziti pričakovanj pred jutrišnjo tekmo: “Trenerju je precej lažje, če lahko računa na večje število igralcev. S tem se ustvarja zdrava konkurenca, posledično so treningi intenzivnejši… Mlajši del naše ekipe je dokazal na vseh dosedanjih tekmah, da nanj lahko resno računam. Verjamem, da se ne bodo ustrašili bučne kulise s tribun Ljudskega vrta. Vsekakor imamo lepe možnosti za pozitiven rezultat.”

Čeprav lahko Karapetrović v konici napadu računa tudi na izkušena ter že omenjena Rodića in Burgiča, bo glavno orožje gostujočega napada vseeno Andraž Šporar. Mladi napadalec, ki je v letošnji sezoni dosegel tri zadetke, nazadnje v minulem krogu, ko je izkoristil napako koprske obrambe, se že veseli igranja pred polnimi tribunami Ljudskega vrta: “Maribor je v velikem vzponu, predvsem na mednarodnem prizorišču. Gre za odlično moštvo, a tudi mi smo zelo dobri. Vsekakor nas čaka zanimiv in negotov derbi. Prepričan sem, da bo za zmago enega ali drugega moštva odločilen trenutek navdiha. V svojih vrstah imamo kar nekaj takšnih igralcev, ki lahko z eno potezo odločijo srečanje. Zelo se veselim igranja pred polnim Ljudskim vrtom. To me še dodatno motivira.”

Ljubljančani v štajersko prestolnico prihajajo spočiti, saj za razliko od nasprotnika med tednom niso imeli tekmovalnih obveznosti, Mariborčani pa bodo morali pazljivo odigrati predvsem v fazi obrambe, saj se lahko Olimpija pohvali z najboljšim napadom lige, zmaji so v desetih tekmah zabili osemnajst zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…