V prispevku pred dnevi, smo pregledali in analizirali dogajanje v dveh krogih državnega prvenstva, z upanjem, da bo teh situacij do konca sezone čim manj. Na žalost smo ugotovili, da se je število spornih situacij še povečalo in vsaj nekatere so kar v nebo vpijoče.


V soboto je bilo pestro tako v Ljubljani kot v Kopru. Najprej se bomo ustavili v Stožicah, kjer je gostoval Velenjski Rudar, kjer so danes že uradno objavili tudi pritožbo zaradi dela sodniške trojice na tekmi proti Olimpiji. Povzetke tega dvoboja si lahko ogledate TUKAJ.
– v 28. minuti je Jeseničnik z globinsko žogo našel Eterovića, ki se je odkrival v sredini, stranski sodnik pa je označil prepovedan položaj velenjskega napadlaca. Na posnetku, je na minuti in 7 sekundah, še bolj pa na minuti in 16 sekundah situacija jasno vidna in če gre verjeti označbam na igrišču, je stranski sodnik v tej presoji napravil napako.
– V zadnjih sekundah prvega polčasa omenjenega dvoboja, smo videli še nerodno izbijanje branilca Olimpije, ki ga je žoga zadela v roko (v povzetku na minuti in 54 sekund), seveda gre tukaj za sodniško presojo, ali je roka v naravnem položaju ali ne, ni pa dvoma o tem, da je kontakt žoge z roko domačega branilca bil.
– Naj omenimo še akcijo za gol zeleno-belih, kjer pa gre po našem mnenju sodniški trojici pohvala, saj po pravilu prepovedanega položaja kot je v veljavi sedaj, igralec Olimpije Nikezić ni v prepovedanem položaju, v katerem se je nahajal pri prvi podaji do Trfkovića. Pri drugi podaji v sredino, so ga branilci Rudarja že dohiteli in tako je dosežen gol pravilno ocenjen kot regularno dosežen zadetek.

Tudi na drugi sobotni tekmi, na derbiju v Kopru je bilo kar nekaj zanimivih situacij. Kanarčki so se merili z Mariborom (POSNETEK):
– Prva situacija za podrobno analizo v 11. minuti, ko je v kazenskem prostoru sicer hitro padel Galešić, a posnetek na 26 sekundi jasno kaže, da je branilec Maribora igralca Kopra pohodil.
– V povzetkih naslednjih dveh situacij sicer ni, smo jih pa videli vsi, ki smo si tekmo ogledali v neposrednem prenosu. V obeh primerih ponovno glavni akter Galešić, le da v obrnjeni vlogi. Že v prvem polčasu je koprski igralec prejel rumeni karton, ne pa tudi v drugem, čeprav je bil dvakrat prav na meji. Najprej po novi akciji v kazenskem prostoru, ko je zahteval najstrožjo kazen, počasni posnetek v prenosu je pokazal, da je šlo za šolsko igranje prekrška in ob startu nad mariborskim napadalcem Moravcem v akciji, kjer se je koprski napadalec tudi poškodoval.
– Tudi zadnje situacije za analizo nam v posnetku niso ponudili, gre za prodor Moravca, ki ga je zaustavil Mavrič-Rožič, sicer ni bilo videti, da bi se nogi prepletli, je pa prišlo do prerivanja in odrivanja, ki pa ga glavni sodnik ni označil za prekršek.

Tudi v nedeljo je bilo kar nekaj situacij za analizo, svoj pohod začenjamo v Celju, kjer so gostovali osmoljenci zadnje analiza Domžalčani. Prve situacije na posnetkih ni najti, lepo pa je prikazana druga situacija v temle POSNETKU.
– Že na samem začetku tekme smo videli tisto, česar si vsi najmanj želimo in sicer poškodbo. Po brci Vrhovca, je obležal Žan Majer, ki je dobil močan udarec v glavo in utrpel poškodbo zloma nosu, kot so slikovito predstavili na spletni strani dvakratnih slovenskih prvakov. Glavni sodnik je kot kazen dodelil rumeni karton, glede na hudo naravo poškodbe in glede na to, da je bila le-ta povzročena z nogo, torej z brco v predel obraza, bi morda lahko posegel tudi po strožji kazni.
– Druga sitacija se na posnetku najlepše vidi na 51. sekundi. Jure Balkovec je dobro prodiral, na robu kazenskega prostora, a zanesljivo v šestnajstmeterskem prostoru pa sta ga zaustavila dva Celjana. Glavni sodnik Bukovec, je zgolj odmahnil z roko, v počasnem posnetku pa se kar dobro vidi, da je do kontakta med igralci vsekakor prišlo in verjetno so bili ponavadi rumeno-modri domžalčani, tokrat pa roza-črni oškodovani za strel iz bele točke.

Zadnja situacija je s tekme v Murski Soboti, kjer so črnobeli gostili modre iz Gorice (POSNETEK).
– V 83. minuti je prodiral strelec zadetka Alen Ploj, na robu kazenskega prostora, morda celo malo v njem pa so ga zaustavili trije Goričani, na posnetku lahko najdete situacijo na 2 minutah in 17 sekundah. Po pregledu posnetka je jasno, da je do kontakta prišlo, po vsej verjetnosti pa se je to zgodilo izven kazenskega prostora ekipe Gorice, tako, da bi sodnik Goričan moral pokazati vsaj prekršek v korist domačih.

Avtor: Alakazaam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…