Sredin večer še vedno odmeva, Maribor si je z zadetkom v zadnji sekundi obračuna priigral lepo prednost pred povratnim obračunom na Cipru, kjer varovance čaka zahtevno srečanje. Eno glavnih orožij trenerja Anteja Šimundže bo tudi Amir Dervišević, ki v novi sezoni dobiva pomembno vlogo na sredini igrišča.


Prav Dervišević je bil tisti, ki je v četrti minuti sodniškega dodatka žogo poslal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil najnižji mož na igrišču Damjan Bohar in žogo v loku poslal preko gostujočega vratarja Juana Pabla ter poskrbel za veselje Ljudskega vrta. 22-letni Ljubljančan je za klubsko spletno stran še enkrat opisal dogodke v zadnjih sekundah, a poudaril, da vijoličaste na Cipru čaka še drugi del naloge: “Če se lahko tako izrazim, je gol visel v zraku vso tekmo. Potem se je zgodila še ta situacija z golovo črto, je čez, ni… Toda ostali smo zbrani, v nadaljevanju akcije sem vzel Vilerju podajo, saj ponavadi on podaja s te strani (smeh), je pa pomembno le to, da se je razpletlo odlično. Podal sem z upanjem, da bo kdo pospravil žogo v mrežo. In Bohar je poskrbel za izjemen zaključek. To je bil kar velik šok za njih. Ampak ostajamo na realnih tleh, to je šele prvi polčas dvoboja. Naloga še ni končana, za uresničitev želja o dolgi evropski sezoni moramo odigrati še eno dobro tekmo.”

Mariborčani se bodo na vroči Ciper odpravili že jutri, nekdanji član Interblocka in Krke pa je napovedal boj za napredovanje: “Treba se bo prilagoditi razmeram. Zadnje aktivnosti bodo temeljite, poskrbljeno bo tudi za to in na pot bomo šli pripravljeni, odločni. Gremo po napredovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…