Letošnja izvedba Prve lige Telekom Slovenije se je usodno končala za ekipo Radomelj, ki se kot edina ekipa poslavlja od najmočnejšega tekmovanja pri nas, o pretekli sezoni pa je za SNPortal spregovoril Amer Krcić, v lanski sezoni tudi član velenjskega Rudarja.


“Pred začetkom sezone sme bil član velenjskega Rudarja in pričakovanja so bila zagotovo višja kot v Radomljah. Za Rudarjem je bila turbolentna sezona, tako da je bil primarni cilj stabilizirati klub. Na igrišču čimprej zagotoviti prvoligaški status, če bi se pa dalo kaj več pa še toliko boljše. Smo videli v pokalu veliko priložnost, toda se nam na žalost ni izšlo. V Radomljah je bil cilj obstati v ligi, vendar je bilo kaj takega težko pričakovati, saj je bil do zime narejen že kar lep zaostanek,” je o pričakovanjih obeh sredin dejal 28-letnik.

Radomljani so se že hitro pred koncem poslovili od Prve lige, kot glavni razlog pa je Krcić izpostavil neuigranost:”Enostavno smo bili premalo časa skupaj, da bi lahko ustvarili neko pravo ekipo, ki bi lahko sledila zahtevam. To se pa je toliko bolj poznalo v Radomljah, saj je bila ekipa sestavljena iz zelo mladih igralcev, ki pa potrebujejo še čas za razvoj.” Kljub velikem točkovnem zaostanku bivši nogometaš Rudarja, Doba, Krke in Domžal ni čutil podcenjevanja nasprotnikov:” Vse ekipe so že v naprej vpisovale točke proti nam in so bile za vsakega nasprotnika nuja, tako da so igrali na polno. Tega si v naši ligi ne moremo privoščiti, saj je liga sestavljena iz samo 10 klubov, tako da te razlike niso tako velike. Čeprav smo mi, že kar močno zaostajali pa moramo vedeti, da smo po večini tekem izgubljali res tesno.

Ko je bilo samo prvenstvo že odločeno, so svoje prve tekme na pravem domačem terenu in ne v Domžalah lahko odigrali tudi Radomljani:” Škoda da klubu ni uspelo že prej, da bi zaigrali v Radomljah. Čeprav so Domžale blizu je za klubom 36 gostujočih tekem, tako da v tem je tudi eden izmed razlogov zakaj tako skromna bera točk. Upam da se bo športni park v Radomljah v prihodnosti toliko poboljšal, da se bodo lahko igrale tekme prve lige. To si ta klub in ljudje v vodstvu kluba tudi zaslužijo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…