Zadnje današnje srečanje je bilo odigrano v Ljubljani kjer sta se pomerila Olimpija in Celje. Pomembne tri točke so ostale doma po zadetku Alvesa v sodnikovem dodatku. Olimpija se je z novimi tremi točkami približala Mariboru vsega na točko zaostanka.


Že takoj v uvodu so zapretili gostje iz Celja, ki so v 4. minuti po strelu Rudija Požega Vancaša zatresli prečko. Prvo pravo priložnost so si zeleno-beli priigrali v 12. minuti, ko je poskušal Oduwa a je žoga zletela mimo gola. V 16. minuti so bili Celjani še drugič na srečanju zelo blizu vodstva, še drugič so zadeli prečko, tokrat je poskušal Dušan Stojinović. V 19. minuti se je ponovno v priložnosti znašel Oduwa, a še enkrat več ni bil natančen. V 28. minuti se je še tretjič v priložnosti znašel Oduwa, a mu je veselje preprečila vratnica. V 45. minuti so hiter protinapad izvedli nogometaši Celja, Lupeta je lepo zaposlil Cveka, ta pa ni resneje ogrozil Ivačića.

Prvo priložnost v nadaljevanju so si priigrali zeleno-beli, toda strel Roka Kronavetra je bil premalo natančen. V 64. minuti so ponovno zapretili Celjani, toda Požeg Vancaša je ustavila obramba zmajev. Ljubljančani, ki so imeli v nadaljevanju polčasa več od igre, so povedli v 85. minuti, ko je po podaji Savića zadel Issah Abass. Toda vodstvo zeleno-belih je trajalo vsega tri minute, saj je Lupeta v 88. minuti rezultat izenačil. V 3. minuti sodnikovega dodatka se je v priložnosti znašel Benko, a Juhart ni imel večjih težav. Tik pred iztekom rednega sodnikovega dodatka je Abass iztržil prosti strel, ki ga je mojstersko izvedel Alves in premagal Jurharja za prve tri točke v spomladanskem delu.

NK Olimpija : NK Celje 2:1 (0:0)

Abass 85`, Alves 93`; Lupeta 88`

NK Olimpija: Ivačić, Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Tomić, Čanađija, Oduwa (66` Benko), Kronaveter (66` Alves), Savić, Abass

NK Celje: Jurhar, Brecl, Džinić, Stojinović, Vidmajer (63` Andrejašić), Cvek, Pišek, Lupeta, Pungeršek, Požeg Vancaš, Vizinger (81` Kerin)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…